• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pazar Gün Sayısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Doruk Paşa

Gold Üye
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
4 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar

Ekli dosyada belirttiğim ve örneklediğim gibi Ay sonu gününden geriye doğru (aybaşına) belirlenen gün sayısına isabet eden "Pazar" gün sayısı bulmak istiyorum.

Yardımlarınızı rica ederim.

Sayın Doruk Paşa,
C sütunundaki (örneğin C6'daki) 19 rakamı 19 gün mü ? 19 ncu gün mü ? Bu ikisi arasında çok fark var. Eğer 19 gün ise Sayın SNNAY haklı. Eğer 19 ncu gün ise ben haklıyım. Bunu bir de Aralık Ayı için düşün. 30 gün mü ? 30 ncu gün mü ?

Konu Sahibi
Sayın Galapagos

Nisan Ayını Tam yani C6 hücresine 30 yazdığımızda 5 çıkıyor. Oysa Nisan Ayında toplam 4 Pazar olmalı

Arkadaşlar son kez açıklayayım 5 değil 4 olduğunu.. aralık ayı 31 gün , gün sayısı 30 gün ise geriye doğru gittiğinizde 2-30 arasında 4 pazar vardır

Tamam. Demek yanlış anladım.

Son durum nedir bilmiyorum . Çözüldüyse bu mesajı dikkate almayın. Yazdığım formülde bir hata vardı, düzenledim. Sorun devam ediyor ise bunu denersiniz. Doruk Paşa

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sayın Mirağa

26'no'lu mesajınızdaki formül ile konu çözümlenmiştir.

İlgi ve Emeğinize Teşekkür ederim.

Ayrıca Tüm Arkadaşların da İlgi ve Emeğine Teşekkür ederim.

Çözülmesine sevindim. Bir şey sormak istiyorum. TAMİŞGÜNÜ.ULUSL işlevi 2010 sürümünde var mı? profildeki sürüm.

1727811331265.png

o zaman MS sitesindeki bilgi yanlış. Tamamdır.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri