satırlarda girilen değerleri son satırdan yukarıya doğru tarayarak bir sonuca varmak.
özürdilerim ne sonucu olacak anlamadım kriter nedir açıklamanızı tekrar yapın. Sadece şunu istiyorum gibi
Öncelikle değerli zamanınızı ayırdığınız için ve isteğimi çözmeye çalıştığınız için teşekkür ederim.
Şuan halihazırda bulunan excel deki amacımız ürünlerin sökülme, gönderme, gelme, ve takılma işlemlerini satır satır işlememize yarayan bir sayfa. Elimizde farklı no ya sahip ürünler var ve bu ürünler farklı istasyonlarda kullanılmakta / veya depoda kullanılmayı beklemekte/ veya kalibrasyona gönderildi. Var olan sistemde ürün giriş çıkışı arttıkça takip etmesi zor olacaktır. Örneğin 3 nolu ürün 1999 yılında takıldı,2000 yılında gönderildi,2001 yılında geldi,2023 de takıldı. Bu süreçte 5 nolu veya binlerce başka no lu ürün işlemleri de girildi. Hedeflediğim şey şu, işlemlerin eklendiği sayfada arama yapsın ve X no lu ürünün şuan nerede olduğunu söylesin. Örneğin ürün en son takılma işlemi yapıldıysa ve istasyon Y için takılma yapıldıysa, X = Y istasyonunda takılı.
Veya yine bir K no lu ürün söküldüyse ve gönderilme işlemi de yapıldıysa. (En son gönderilme işlemi yapıldıysa); K kalibrasyona gönderildi.
Veya L no lu bir ürün en son geliş işlemi yapıldıysa, ve takılma işlemi yoksa sonrasında; L ürünü kalibrasyondan geldi.
VBA arayüzü olur, bir sayfa üzerinde olur fark etmiyor. tek seferde satır satır girilen işlemleri en alt satırdan başlasın incelesin, X,Y,Z nolarındaki ürünlerin de son durumlarını söylesin bana yeter.
Son durum seçenekleri :
ürün "t" hattında takılı (bunun olması için ürünün en son takma işlemi yapması gerekiyor.)
ürün kalibrasyona gönderildi gelmedi (bunun olması için ürün en son gönderilmiş olması gerekiyor)
ürün kalibrasyonlu bir şekilde depoda (Bunun olması için ürüne en son gelme işlemi yapılması gerekiyor)
ürün kalibrasyonsuz bir şekilde depoda (bunun olması için sadece sökme işlemi yapılmış olması gerekiyor.)
Kısacası bir özet durum sayfası istiyorum. VBA da olur boş sayfaya da olur.
Umarım derdimi nalatabilmişimdir ve sizlerin bildiği br alandır. Değer ve zaman ayırıp okuduğunuz için tekrardan teşekkür ederim