• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Otomatik Form oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

FerhaN

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba

Makro ile otomatik form oluşturmaya çalıştım fakat bazı noktaları yapamadım desteğinize ihtiyacım var.

1. Form kısmına yazılar geliyor fakat fotoğrafları getiremedim
2. Filtre ile gelen listenin dolu olan tüm satırları boş olanda durması
3. Oluşturulan formlar çok yavaş oluşuyor hızlanması sağlanabilir mi
4. oluşan formlar masa üstüne klasör oluşturup içine attırabilir miyim.

HTML:
HTML:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Sayın FerhaN
Ekteki dosyayı inceler misiniz?
"5 AY "sayfasına resim eklemenize gerek olmadığını düşünüyorum. Resimleri bir klasöre kaydedin (Kisiler gibi). Resimlerin adını "5 AY" sayfasındaki kişi ad_soyad (SERDAR_YILDIRIM gibi) şeklinde verin bu şekilde aynı ad ve soy adda olan kişi ihtimali daha az olur. Sözleşme sayfasından PDF' ye gönderirken kişilerin resimleri "Sözleşme Sonu" sayfasına tek tek çekilir ve PDF dosyasına kaydedilir.
Konu hakkında yardım edebilecek var mı.
HTML:
CSS:
5 AY sayfasındaki verileri Sözleşme Sonu sayfasındaki forma atıp,sonra masaüstüne klasör oluşturup PDF şeklinde atıyor. Ancak resim olayını hücreden aldığı için çözemedim

Konu Sahibi
HTML:
CSS:
5 AY sayfasındaki verileri Sözleşme Sonu sayfasındaki forma atıp,sonra masaüstüne klasör oluşturup PDF şeklinde atıyor. Ancak resim olayını hücreden aldığı için çözemedim
Teşekkür ederim elinize sağlık

Konu Sahibi
Fotoğrafın forma getirilmesi kısmı için çözüm önerisi olan yardımcı olabilecek var mı

Konu Sahibi
Fotoğrafları da makro ile aynı şekilde getirmek istiyorum. Yaptığınız çalışıyor ama fotoğraf ismin karşısındaki karışıyor orjinal tabloma kodu ekledim rasgele fotoğraf ekledi. Sizin tabloda da resimlerin yerini değiştirince işe yaramadı yani ismin karşısına geleni getirmiyor sanırım.

resimlerin yerini değiştirince olmaz çünkü resimleri hücreden sırası ile kopyalayıp formunuza yapıştırıyor. resimleri formunuza image nesnesi ile alabiliriz ama bunun için resimlerin bir klasör içerisinde olması ve bu resimlerin TC yada sicil gibi vb. isimlendirmeler yapılması ve formunuzda da sicil yada TC nin olduğu bir hücre olması gerekir. Benim çözüm önerim bu şekilde belki arkadaşlar başka bir çözüm üretebilir.

Konu Sahibi
Resimlerin açma penceresi ile kolay seçimi için aşağıda yer alan kodla resimleri tablodaki hücrelere ekliyordum. Hücreden alacak şekilde başka nasıl resim ekleyebilirim.

HTML:
C#:

Merhaba;
ekteki klasörü masaüstüne açın ve deneyin.
1,4 tamam. 2 ve 3 ü anlamadım.
İyi çalışmalar.

Sayın FerhaN
Ekteki dosyayı inceler misiniz?
"5 AY "sayfasına resim eklemenize gerek olmadığını düşünüyorum. Resimleri bir klasöre kaydedin (Kisiler gibi). Resimlerin adını "5 AY" sayfasındaki kişi ad_soyad (SERDAR_YILDIRIM gibi) şeklinde verin bu şekilde aynı ad ve soy adda olan kişi ihtimali daha az olur. Sözleşme sayfasından PDF' ye gönderirken kişilerin resimleri "Sözleşme Sonu" sayfasına tek tek çekilir ve PDF dosyasına kaydedilir.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri