• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ortalama hesaplatma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hLm52

Yeni Üye
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar Merhaba;

=ORTALAMA(A3;F3;K3;P3;U3;Z3)

bu şekilde bir ortalama hesaplatıyorum ancak 0 olan değerleri almasını istemiyorum. veri girene kadar ortalamayı düşürüyor anlık ortalamayı görmek istiyorum yani sonradan oraya veri girecek.

internetten baktım hep bir aralık girerek yapmışlar yukarıdaki gibi tek tek seçmek zorundayım hücreyi . arada başka bilgilerde var çünkü

=ORTALAMA(A3;F3;K3;P3;U3;Z3;">0") bu şekilde yapmaya çalıştım ancak olmadı yardımlarınızı rica ederim.

Merhaba,
0 olan hücrelere veri formülle mi geliyor?

Konu Sahibi
Merhaba,
0 olan hücrelere veri formülle mi geliyor?
Evet =EĞERHATA(+TOPLA(W3+X3);"n/a") bu şekilde formulle geliyor dosya ektedir.

ilk 6 ve son 6 ay kısımlarının anlık ortalamasını görmek istiyorum

Merhaba

Bu şekilde kurgularsanız sorununuzu çözecektir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Deneyiniz.
HTML:
Kod:

"0" yazıyor dediniz ama "n/a" yazıyor hücrelerde?

Bu şekilde de deneye bilirsiniz.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Deneyiniz.
HTML:
Kod:
=ETOPLA($A$2:$Z$2;"t";A24:Z24)/ÇOKEĞERSAY($A$2:$Z$2;"t";A24:Z24;">0")

hocam bu şekilde yaptım çokta güzel aşağıya çekerek oldu ama bazı isimlerde veri yok veri olmadığından 1620211478278.png hata cıkıyor ve ben bunları başka yerdede hesaplama yaptırdığımdan sıkıntı oluyor. bu formülün içine birde veri yoksa n/a yazdırabilirmiyiz

O hatayı N/A hatırına vermez başka bir durum vardır. hatalı örneği ekler misiniz?

o hata sayısal değer olmadığında yani tüm alanlar boş yada farklı değer olduğunda verir. Hesaplama hatası çünkü.

Konu Sahibi
O hatayı N/A hatırına vermez başka bir durum vardır. hatalı örneği ekler misiniz?
Aslında hata değil hocam formul doğru sıkıntı yok veri olmadığından böle çıkıyor.

mesala gürçelikte bu aya kadar hiç çalışılmadığından değerlendirmelerdede n/a çıkıyor her ay n/a olduğu için hesap yapmıyor.

benim istediğim veri yoksa n/a yazsın aynı burada yaptıgım gibi

en iyisi komple eklim :)

1620212301477.png

1620212202940.png

EĞERHATA ekleyin.
HTML:
Kod:

Buda alternatif olabilir.
HTML:
Kod:

Çözüm
İyi çalışmalar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri