• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Onay Kutusu Activex Denetimi İşaretletme Makrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

numanegt05

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar kod bilenler yardımcı olursa sevinirim.
"EKLE" makrosu ile........
Gerekli tercihleri yaptıktan sonra "Veri" sekmesindeki hücreye tercih seçiliyse ilgili basamağa "1" değilse "0" döndürmesini ve yeni verileri kaydetmesini istiyorum. Mümkünse "Kod Numarası" na göre verileri karıştırmadan bütün listeyi yeniden sıralamasını istiyorum.
"GÖRÜNTÜLE" makrosu ile de .......
"Kod Numarası" na göre ilgili satırdaki bütün verileri getirmesini ve "Veri" sekmesindeki "Etkenler" başlığına göre ilgili hücredeki veriye göre basamaktaki "1" veya "0" verisine göre tercihleri işaretlemesini istiyorum.
Bunu yapacak makro konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Konu Sahibi
Düzenleme ektedir incele dönüş yap kolay gelsin.
Üstadım öncelikle yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim..
5 etken var. Her etken bir hücrede 0 ve 1 ile temsil edilecek. 1. basamaktaki rakam etken 1 i, 2. basamaktaki etken 2 yi ...... şeklinde. Etken 1 işaretli ise 1. basamaktaki rakam 1 değilse 0 olacak. Diğerleri de aynı şekilde. Görüntüle dediğimizde ise mesela 1. basamaktaki rakam 1 ise Etken 1 i işaretleyecek.

aşağıdaki kodu dener misiniz?
yalnız D sütunu metin formatında olmalı
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
hata verirse
CStr(OLEObjects("Etken" & x).Object.Value yerine ilgili sayfaya atıfta bulunulabilir
ThisWorkbook.Worksheets("Kayıt").OLEObjects("Etken" & x).Object.Value gibi

Son düzenleme:
gönderme ve alma kodları
yoksa mesaj verme yada sıra numarası ekleme gibi kodları eklemedim
kendiniz uyarlayabilirsiniz.
veri ekleme
HTML:
Kod:
Veri Alma
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
gönderme ve alma kodları
yoksa mesaj verme yada sıra numarası ekleme gibi kodları eklemedim
kendiniz uyarlayabilirsiniz.
veri ekleme
HTML:
Kod:
Veri Alma
HTML:
Kod:
Elinize sağlık olmuş ancak baştaki etken 0 olunca sayıya çeviriyor ve bir basamak eksik dönderiyor. Bunun yerine 1 ve 2 yi kullanırsak metin olmasına gerek kalmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
7. mesajdaki veri getir kodu yeniden düzenlenmiştir

Hayır, sadece 1 ve 2 yi denediğimizde baştaki sayı 0 olmayacak ve sayıya dönüştürse bile sorun olmayacak.
ne kastettiğinizi anlamadım
güncellenmiş haliyle mesaj 7 de bir soruna rastlamadım
etken 1 ve 2 tıklanmış olmamasına rağmen kayıtları çağırdığımda sorunsuz şekilde işaretledi

7. Mesajda 2 buton için de kod var,
kodu kopyalayıp 1. Mesajdaki dosyanıza uygulayacaksınız

Konu Sahibi
ne kastettiğinizi anlamadım
güncellenmiş haliyle mesaj 7 de bir soruna rastlamadım
etken 1 ve 2 tıklanmış olmamasına rağmen kayıtları çağırdığımda sorunsuz şekilde işaretledi
Çözümünüz gayet güzel ve yerinde. Sadece veri sekmesinde 5 basamaklı olarak 0 ve 1 olarak kaydedilen verilerin 1 ve 2 olarak kaydedilmesi mümkün mü acaba?

aşağıdaki kodu dener misiniz?
HTML:
Kod:
HTML:
Kod:

Çözüm
rica ederim
iyi çalışmalar
ama neden 0 ve 1 den 1 ve 2ye çevirdiniz?

Konu Sahibi
Çözüldü olarak işaretledim ama hala soru olarak görünüyor. Emeklerinden dolayı destek ekibinden "

halily" ye çok teşekkür ederim.​

Konu Sahibi
rica ederim
iyi çalışmalar
ama neden 0 ve 1 den 1 ve 2ye çevirdiniz?
o zaman hücrenin metin olmasına veya metne çevrilmesine gerek kalmıyor. Unutulma durumunda oluşabilecek aksaklıkların önüne geçilmiş oluyor.
Ayrıca kod bilginize hayran kaldım. Sizi daha etkin görmek ve takip edip bilginizden istifade etmek isterim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri