LİNDA
Gold Üye
- Aldığı beğeni
- 90
- Excel V
- Office 2019 TR
- Gold Bitiş
- 15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba daha önce " Tercihli Tekrarsısz Kura" olarak açtığım konuda tam çözüme ulaşamadan çözüldü olarak işaretlendi ve daha sonra bir site dost tarafından bir çözüm daha eklendi . O dosyanın benim aradığım çözüme çok yakın olduğunu düşünüyorum ama onunla ilgili yardım ve desteğinizi rica ediyorum.
1-Personel sayfasında ilk 4 öğretmen haftanın belirli günlerinde nöbet tutacak olarak ayarladım.
2-7 nöbet yeri olduğu için yedi hafta olacak şekilde tarih aralığı belirleyerek kura çektim.(Çünkü herkes her nöbet yerinde nöbet tutmuş olmalı)
3- Hesap sayfasında kura sonuçları görüyor
4-Hesap2 sayfasında ise kişilere hangi alanlarda nöbet verilmiş yada verilememiş listesi var. Bu sayfadan anladığım kadarıyla bazı kişilere aynı yere 2 defa veya hiç bazı yerlere nöbet gelmemiş görünüyor. BU listede herkesin nöbet yerleri 1 rakamı ile dolmuş olursa sorun çözülmüş olacak.
excelcozum.com
1-Personel sayfasında ilk 4 öğretmen haftanın belirli günlerinde nöbet tutacak olarak ayarladım.
2-7 nöbet yeri olduğu için yedi hafta olacak şekilde tarih aralığı belirleyerek kura çektim.(Çünkü herkes her nöbet yerinde nöbet tutmuş olmalı)
3- Hesap sayfasında kura sonuçları görüyor
4-Hesap2 sayfasında ise kişilere hangi alanlarda nöbet verilmiş yada verilememiş listesi var. Bu sayfadan anladığım kadarıyla bazı kişilere aynı yere 2 defa veya hiç bazı yerlere nöbet gelmemiş görünüyor. BU listede herkesin nöbet yerleri 1 rakamı ile dolmuş olursa sorun çözülmüş olacak.

Çözüldü - Tercihli Tekrarsız Kura
Merhaba. For b = 1 To 500 DoEvents Next b Konuya tam bakamadım ama kodu çalıştırınca yavaş geldi bunun için ilgili yeri alttaki ile değiştirseniz kod daha hızlı çalışır ilk olarak.Yani yukardaki kod gereksiz olmuş bence yada 500 yerine daha düşük rakam...

Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.