• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Office 365 teki Al Formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Değiştirme butonları ile örneğin 1. satır ve 1. sütundaki bilgileri tablo şeklinde getirmek istiyorum. Web de izlediğim Office 365 Al Formülünü Microsoft Office 2021 de karşılığı nedir veya nasıl bilgileri çağırabilirim? Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Çözüm
Selamlar,
Excel 365 de bulunan AL işlevi, şu an için, sadece Excel 365 Beta kanalında (Insider) bulunmaktadır. Deneme aşamasındadır.
Henüz ne Excel 365 in diğer kanallarında ve ne de Excel 2021 de bulunmamaktadır.

Sorunuza gelirsek, eklediğiniz dokuma göre,
(Excel 365 kullanıyorum. Excel 2021 hiç kullanmadım, ancak, dökülme özelliğinin bulunduğunu (BENZERSİZ ve FİLTRE gibi işlevlerin olduğundan dolayı) düşünüyorum...)

Dokumanınızda bulunan =AL(B2:O9;C11;C12) formülü için C11 ve C12 de bulunan Satır ve Sütun adetlerine göre

B14 hücresine

=B2:İNDİS(B2:O9;C11;C12)

formülünü yazın.

Not :
#TAŞMA! hatası vermemesi için, dokumanınızdaki B15 hücresini silin...
Değer...
Selamlar,
Excel 365 de bulunan AL işlevi, şu an için, sadece Excel 365 Beta kanalında (Insider) bulunmaktadır. Deneme aşamasındadır.
Henüz ne Excel 365 in diğer kanallarında ve ne de Excel 2021 de bulunmamaktadır.

Sorunuza gelirsek, eklediğiniz dokuma göre,
(Excel 365 kullanıyorum. Excel 2021 hiç kullanmadım, ancak, dökülme özelliğinin bulunduğunu (BENZERSİZ ve FİLTRE gibi işlevlerin olduğundan dolayı) düşünüyorum...)

Dokumanınızda bulunan =AL(B2:O9;C11;C12) formülü için C11 ve C12 de bulunan Satır ve Sütun adetlerine göre

B14 hücresine

=B2:İNDİS(B2:O9;C11;C12)

formülünü yazın.

Not :
#TAŞMA! hatası vermemesi için, dokumanınızdaki B15 hücresini silin...
Değer Değiştiriciler için de dokumanınıza göre
Satır için : 1 ile 8 arasında
Sütun için ise : 1 ile 14 arasında olacak şekilde AYAR yapın... Aksi halde BAŞV! hatası verecektir.
Ya da formülü, (genel olarak)
=B2:İNDİS(B2:O9;MİN(SATIRSAY(B2:O9);MAK(1;C11));MİN(SÜTUNSAY(B2:O9);MAK(1;C12)))
şeklinde yazın....

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın @52779çok güzel olmuş 2 formülde güzel bir şekilde çalışıyor.
Al formülünün aynısı olmuş emeğinize sağlık.
Dosyayı da forumda örnek olması için ekliyorum.
Teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri