• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Nöbet Listesini, Puantaj Sayfasına Aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BİRKANGRK

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Hocam Merhabalar
Giriş:
Ekte hazırladığım(genelde 24 saat 08.00-08.00, 8 saat 8.00-16.00 yada 16 saat 16.00-08.00) aylık çalışma listesi var. Sayfa 1

Gelişme:
SAYFA 2 -PUANTAJ- Yalnız ay sonunda kişilerin para listesini oluştururken kimin hangi tarihte nöbeti veya mesaisi varsa puantaja saat olarak işlensin istiyorum. 5 farklı nöbet yeri var ancak benim için önemli olan kaç saat çalıştıklarıdır. Yani ben nöbet listesini yapayım yaptığım listeye göre puantajda kişilerin o tarihlerine kaç saat çalıştıysa rakamla yazsın istiyorum. Yanında saatleri belirtilmeyenler 24 saat tutmaktadır.

Sonuç:
07.11.2024 tarihinde 1. ambulansta Kadir nöbet tuttuysa; puantajda 7.11.2024 tarihinde kadir ismine denk gelen kutucukta 24 yazsın istiyorum sonunda da kadirin bu geldiği saatleri toplayıp aylık çalışması gereken saatten ne kadar fazla çalıştıysa fazla mesaisini fazla çalıştığı saat kadar ödeyelim.

Çok teşekkür ederim.

Çözüm
Makrolu çözüm işinize yararsa kullanın.
AJ1 hücresine ay adını AN1 hücresine yılı yazın, günleri ve haftanın günlerini makro yazıyor.
Dikkat:
iki sayfada da personel isimleri aynı olsun, personel isimlerinin önünde veya arkasında boşluk olmasın.
Aynı gün iki personel nöbet tuttuğunu belirttiğiniz hücrelerde; parantezler, boşluklar ve tire yerleri ayı olsun i
sim1(08-16) isim2(16-08)
Sayın BİRKANGRK,
Sayfa1 ve Sayfa2 diyorsunuz da böyle sayfalar yok.
Puantaj ve Nöbet Listesi sayfaları var.
Farklı bir dosya göndermediniz değil mi ?

Sizin yapılmasını istedikleriniz ;
Sonuç:
07.11.2024 tarihinde 1. ambulansta Kadir nöbet tuttuysa; puantajda 7.11.2024 tarihinde kadir ismine denk gelen kutucukta 24 yazsın istiyorum sonunda da kadirin bu geldiği saatleri toplayıp aylık çalışması gereken saatten ne kadar fazla çalıştıysa fazla mesaisini fazla çalıştığı saat kadar ödeyelim.
.... bunlar mı ?

Buna benzer bir çalışma yapmıştım bir Başsavcılığa. Yaklaşık 20 yıl kadar oldu halen kullanıyorlar. Yalnız sizin Nöbet Listesi sayfanız yeniden revize edilmeli. Beni baya bi uğraştırıyor. Puantaj ve Nöbet Listesi sayfalarında bazı yerleri otomatik hale getirdim. Şimdi Nöbet Listesi sayfasını revize ediyorum.

Sayın BİRKANGRK,
İbadet ve yemek zamanı,
Siz şimdilik ekteki dosyayı şöyle bir inceleyiniz. Tarihsel ve isimsel bazı yerleri otomatik hale getirdim. Nöbet Listesi sayfasını revize ettim. Yani sizin anlayacağınız alt yapı çalışmaları tamam. Şimdi sıra sizin istediklerinizde. Lütfen dönüş yapın

Konu Sahibi
Elinize sağlık hocam.
İbadet, kalplerimizi Allah’a yönlendiren bir köprüdür. Cenab ı Allah ettiğiniz ibadetleri kabul etsin.

Düzelttikleriniz; tarihlerin otomatik yazımı, tarihin hangi güne geldiği, hafta sonlarının renklendirilmesi, benim her liste yaparken saatlerce manuel olarak ayarladığım yerlerdi.

Listede aynı günde 8-16 ve 16-8 çalışanların saat kısmını ayırmışsınız. Ben isimle beraber yazıp,Puantaja işlerken =EĞER kullanıp Örneğin listede "birkan gürkan(08-16)" şeklinde yazıyorsa puantajda da eğer "birkan gürkan(08-16)" varsa 8 saat yazmasını düşünüyordum. Bunun için düşündüğünüz şey nedir ?Ekran görüntüsü 2024-10-26 131954.png

Kadir'de olduğu gibi hep 24 saat mi ?
8 Saat mi ? yoksa 24 saat mi ? nasıl anlayacağım ?

Konu Sahibi
07.11 DE ESRA 8.00 DAN 16.00 A kadar 8 saat çalışacak. geri kalan 16.00 dan 08.00 e kadar 16 saat emre çalışacak. yanlarında yazan saatler bunu gösteriyor , sadece isim yazanlar 24 saat çalışıyor.

Makrolu çözüm işinize yararsa kullanın.
AJ1 hücresine ay adını AN1 hücresine yılı yazın, günleri ve haftanın günlerini makro yazıyor.
Dikkat:
iki sayfada da personel isimleri aynı olsun, personel isimlerinin önünde veya arkasında boşluk olmasın.
Aynı gün iki personel nöbet tuttuğunu belirttiğiniz hücrelerde; parantezler, boşluklar ve tire yerleri ayı olsun i
sim1(08-16) isim2(16-08)

Çözüm
Versiyonunuz 365 ise örneği de inceleyiniz. Tek formül dökülmeli alternatif:

Örnek vererek bir sorum var ;
  • Nöbet Listesi sayfasında, I sütununda ESRA KAÇAR ve EMRE BOYUN'un karşısında (08:16-16:08) yazmakta. Şimdi bu ikisi için Puantaj tablosuna 24 mü yazacak ? Değilse kaç yazacak ? Diğer dolu olanlara da aynı değer mi gelecek ?
  • (Örneğin) K sütununda KÜBRA BOLAT'ın karşısı boş. Bu kişi için de Puantaj tablosuna 8 mi yazacak ? Değilse kaç yazacak ? Diğer boş olanlara da aynı değer mi gelecek ?
NOT : Lütfen sorularıma tek tek ve net cevap veriniz.

Hocam Merhabalar
Giriş:
Ekte hazırladığım(genelde 24 saat 08.00-08.00, 8 saat 8.00-16.00 yada 16 saat 16.00-08.00) aylık çalışma listesi var. Sayfa 1

Gelişme:
SAYFA 2 -PUANTAJ- Yalnız ay sonunda kişilerin para listesini oluştururken kimin hangi tarihte nöbeti veya mesaisi varsa puantaja saat olarak işlensin istiyorum. 5 farklı nöbet yeri var ancak benim için önemli olan kaç saat çalıştıklarıdır. Yani ben nöbet listesini yapayım yaptığım listeye göre puantajda kişilerin o tarihlerine kaç saat çalıştıysa rakamla yazsın istiyorum. Yanında saatleri belirtilmeyenler 24 saat tutmaktadır.

Sonuç:

Çok teşekkür ederim.
Deneyiniz

Konu Sahibi
Esra kaçar ve emre boyun 24 saatlik nöbeti bölüpte çalışılıyor. Netcevap esra kaçara 8 saat , emre boyuna 16 saat yazılmalı. Bölünmeyen saatlerde 24 yazılacak.

Karşısı boş olana 24 saat yazılmalı. Çünkü bölünmeden 24 saat nöbet tutuyor.

Esra kaçar ve emre boyun 24 saatlik nöbeti bölüpte çalışılıyor. Netcevap esra kaçara 8 saat , emre boyuna 16 saat yazılmalı. Bölünmeyen saatlerde 24 yazılacak.

Karşısı boş olana 24 saat yazılmalı. Çünkü bölünmeden 24 saat nöbet tutuyor.
Bunu neden en sonda söylüyorsunuz?
Sizin için 4 kişi emek ve zaman harcayarak yardımcı olmaya çalışıyor. Boşa zaman kaybı oluşuyor.

Nöbetin bölünüp bölünmediğini nasıl ve nereden anlayacağım ?

Ha bu arada neden Esra Kaçar'a 8 saatte, Emre Boyun'a 16 saat ? Birde bunu anlamadım !

Ha bu arada neden Esra Kaçar'a 8 saatte, Emre Boyun'a 16 saat ? Birde bunu anlamadım !
Sn. kralım bir hücrenin içinde 2 farklı isim varsa
ali (8-16)
veli(16-8) ise ali 8 saat veli 16 saat nöbet tutmuştur. formülleri buna göre düzenleyiniz

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri