• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü MultiPage ye koşullu sayfa çağırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese kolay gelsin. Multipage içeriğinde görmek istediğim şu şekilde;

SayisalVeriler sayfasında olan tablonun 3 ve 4. satırı görünmeyecek, sütun olarak ise B sütunu görünmeyecek. yani ''SayisalVeriler'' sayfasını açınca ne görünüyorsa. aynısı formda görünsün. biz bu formu açtığımızda herhangi bir işlem yapmayacağız. Sadece bilgi amaçlı istatistikleri görmek istiyoruz.

Aynı amaçla Multipage de ise Veriler sayfasında bulunan belirli istatistik bölümleri var renkli gruplar halinde ayrılmış olarak. Bunları istatiksel olarak görmek istiyoruz. Örnek: personel verileri, Görev verileri, Zaman verileri, Gün sayıları ve Q-V arasını tıkladıkça ayrı ayrı görme imkanı varsa tabi. Anlaşılmayan yerde açıklamaya çalışacağım.
Buna benzer konuya hiç rastlamadım umarım bitince başkalarının da işine yarar. Dosya ektedir.

Dener misiniz

Konu Sahibi
Teşekkür ederim emeğine sağlık bir ricam olacak. Görevler listesinde göründüğü gibi bu listeleri grid ızgara gibi çizgiler halinde görünüm kodu ekleme istesem ayıp etmiş olur muyum acaba? :)
Aklıma şimdi gelen bir ekte tablonun içine renk eklesek siz birini ekleseniz diğerlerini ben renk değiştirerek uyarlarım. :)

Konu Sahibi
Kapanan konu olduğu için bunu yazmak zorunda kaldım.

Kod:Panoya kopyala
Private Sub CmdGuncelle_Click()
Dim a As Integer
' a = Module1.FindRowColumn(TextBox1.Text, "r")
' If Not a Is Nothing Then

a = TextBox1.Value (bu hatayı uyarı verdi)
If a > 0 Then

a = a + 1
Gorevler.Cells(a, 1) = TextBox1.Value
Gorevler.Cells(a, 2) = UCase(Replace(Replace(TextBox2.Value, "ı", "I"), "i", "İ"))

Güncelle butonu konusunda verdiğin link önce çalışıyordu yeni den başlatınca hata aldım. Hata vermeye başladı herhangi ekleme bile yapmadığım halde. Neden acaba?

Aşağıdaki kodların önündeki kesme işaretlerini kaldırın
' a = Module1.FindRowColumn(TextBox1.Text, "r")
' If Not a Is Nothing Then

Teşekkür ederim emeğine sağlık bir ricam olacak. Görevler listesinde göründüğü gibi bu listeleri grid ızgara gibi çizgiler halinde görünüm kodu ekleme istesem ayıp etmiş olur muyum acaba? :)
Aklıma şimdi gelen bir ekte tablonun içine renk eklesek siz birini ekleseniz diğerlerini ben renk değiştirerek uyarlarım. :)
listbox ta özelikler eklenebiliyor mu araştırırıım
genelde pek kullanmadığım şeyler
ama bulursam eklerim buraya

- Güncelle neden çalışmadı bilemedim
listeden seçim yapmadan basıldıysa hata verir
çünkü olmayan satırı aramaya çalışıyor
tekrar denerim hatayı bulursam onu da eklerim

listbox yerine listview ekledim sadece QV raporuna
diğerlerinin ayarlamasını yaparsınız
güncellemeye de kontrol ekledim
iyi çalışmalar

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederim şimdi oldu gibi umarım bir kaç deneme sonrasına bakacağız, emeğine sağlık.
Konu kapanmıştır Listwiev içini renklendirmeyi de ayrıca biraz uğraşayım olmazsa yeni konuda bakacağım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri