• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Multipage çoklu sayfaların kod çakışması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese hayırlı geceler. Elimde birden fazla excel vba çalışması var ben bunları tek çatı altında "Multipage" yapmaya çalışıyorum. Aslında bu kendim için deneme. Başarabilirsem Kurumumuzun idari bürosu için olan 8 sayfalısını uyarlayacağım Multipageye.
Zaman zaman bulamadığım hatalar çıkıyor karşıma. Google amcaya danıştım hatamı söylüyor ama program tek başına çalışırken multipagede çakışıyor demek ki. yardım edebilecek hocalarımın yardımlarını rica ediyorum. hata resmi ve program ekte.
Şifre:1
Kullanıcı:1

Çözüm
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
yukardaki kod formunuzun açılışında yer alan kod, ama kodunuzun amacını anlamadım!
iç içe 3 döngü var i,e ve y
y döngüsü,
1'den 2'ye kadar dolayısıyla ComboBox1'e sadece 2 eleman eklendikten sonra döngü bitiyor...
HTML:
Kod:
yukardaki kod formunuzun açılışında yer alan kod, ama kodunuzun amacını anlamadım!
iç içe 3 döngü var i,e ve y
y döngüsü,
1'den 2'ye kadar dolayısıyla ComboBox1'e sadece 2 eleman eklendikten sonra döngü bitiyor ve ComboBox1'de 2 eleman olmasına rağmen 4. elemana odaklanması isteniyor hata da yanılmıyorsam bundan kaynaklanıyor. ComboBox1'e, tüm elemanlar eklendikten sonra yani bu 3 döngü bittikten sonra eleman atamanız daha uygun olur
önce combobox1'e ComboBox1.ListIndex = 4 ile değer seçtirmişsiniz sonra da ComboBox1.Value = "" kodu ile sildirmişsiniz, bunun da amacını anlamadım!
ayrıca
Me.tbArama.SetFocus
Me.tbArama2.SetFocus

ile aynı anda 2 farklı nesneye odaklanmaya çalışmışsınız
bunun da mantığını anlamadım?
anladığım kadarıyla kodların mantığını anlamaya çalışmıyorsunuz, sadece kopyala yapıştır mantığıyla hareket ediyorsunuz.
Lütfen yazılan her kodun mantığını anlamaya çalışın, ilerde sorun yaşarsınız.
kodu aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Çözüm
bu arada dosyanızda yığınla başka sorunlar da var, debug --> Compile VBA... yaptığınızda adım başı hata veriyor
if'siz end if'ler başlangıçsız döngüler vs vs
1693479356153.png

Konu Sahibi
Teşekkür ederim emeklerin ve uyarıların için. Yüreğine sağlık şimdilik bu bölüm tamamdır. Konu kilit.

Rica ederim
İyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri