• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makronun İşlem Yapmadan Önce Listeyi Temizlemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
135
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar Üstadlarım,

Bu günlerde çok yardımınız dokunuyor. Rabbim sizlerden razı olsun.
Talebim; BES GİRİŞ sayfasına personelleri listelemeden önce listeyi temizleyip sonra personelleri aktarma işlemi yapmasıdır. Aksi takdirde aynı personelleri sayfanın altına tekrar eklemektedir. Neden böyle bir şey istiyorsun diyecek olursanız ÖZLÜK SAYFASI ndaki bilgileri daha sonra doldurduğum için bilgileri girdikten sonra makroyu çalıştırdığımda aynı personeller tekrar listelenmektedir. Yardımlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.

özlük dosya kayıt sayısı ile bes kayıt sayısı eşit değil. Aktarma için herhangi bir kriter var mı

Konu Sahibi
Sn. Adnan hocam,

ilginiz için teşekkür ederim.
Aktarılacak personeller; öncelikle bordro sayfasından özlük dosyasına aktarılmaktadır. Bu işlemi yaparken listede olmayan personel tc kimlik numarasına göre listede yoksa aktarılmakta ve E sütununa belli olması için Yeni ifadesi yazılmaktadır. Bordro işlemleri makrosunu çalıştırdığımda sadece yeni yazan personeller bes giriş sayfasına aktarılmaktadır. Makroyu ikinci kez çalıştırdığımda Yeni ifadesi silinmektedir. Belli olması için özlük dosyası sayfası sondan 12 personelin sıra numaralarına dolgu yaptım. Bu da ayrıca bir problem ama silinmesini manuel olarak yapacağım şekilde bu kodu da düzeltebilir misiniz?
Saygılar.

Konu Sahibi
Süre dolduğu için düzeltemedim cümlelerimi, güncel şekli:

Sn. Adnan hocam,

ilginiz için teşekkür ederim.
Aktarılacak personeller;
önceliklelikle, bordro sayfasından özlük dosyasında olmayan personeller Tc kimlik numarasına göre aktarılmaktadır ve E sütununa belli olması için Yeni ifadesi yazılmaktadır.
Bordro işlemleri makrosunu çalıştırdığımda sadece Yeni yazan bu personeller bes giriş sayfasına aktarılmaktadır. Makroyu ikinci kez çalıştırdığımda Yeni ifadesi malesef silinmektedir. Belli olması için özlük dosyası sayfası sondan 12 personelin sıra numaralarına dolgu yaptım. Bu da ayrıca bir problem ama silinmesini manuel olarak yapacağım şekilde bu kodu da düzeltebilir misiniz?
Saygılar.

Sn mcexrem
1.bordro sayfasından özlük dosyasına aktardık. E sütununa yeni yazdık
2. Bordro işlemleri makrosunu çalıştırıldı. Özlük dosyasındaki yeni yazanlar besgirişe aktarıldı. Bu durumda özlük dosyası kayıt sayısı= besgiriş kayıt sayısı olmalı.
3.
Bu da ayrıca bir problem den kasıt nedir.
4. İstenen tam olarak nedir

Konu Sahibi
1 ve 2 numaralı maddeler doğru hocam,
3. Makro çalıştığı zaman Yeni ifadesini silmesin,
4. Asıl talebim, bes giriş sayfasına personelleri sayfadaki buton ile aktarıyorum ama aktarma yapmadan önce sayfadaki belli sütunlardaki personellerin bilgilerini silip sonrasında personelleri aktarmasıdır. Bu işlemleri dosyamdaki kodlar gerçekleştiriyor ama silmek için ayrı bir buton kullanıyorum. Sizden ricam kodları birleştirmeniz ya da nasıl olması gerekiyorsa artık. Sonuç olarak tek buton ile önce veriler silinecek sonra personeller aktarılacak.
teşekkürler

Özlük dosyasındaki kayıtları bes dosyasına aktarılacak doğrumudur

Konu Sahibi
Evet ama eski kayıtların üzerine yazacaktır.

anladım

bes giriş i inceleyiniz yeni isimli düğme ile

Konu Sahibi
Günaydınlar hocam,

yalnız bir yanlış anlaşılma var :)
örnek dosyanın bes giriş sayfasında iki adet buton bulunmaktadır. (birisi süpürgeli imoji) önce listeyi siliyorum sonra listeye personelleri aktarıyorum. Bu işlemi tek buton ile yapmak istiyorum ama aktarılacak personeller sadece özlük dosyası E sütununda Yeni yazan personellerdir.

önce bes giriş liste silindi sonra özlük dosyasından ilgili verilerin tamamı bes giriş listeye aktarıldı. Böyle konuşmuştuk. Aynen öyle yaptım

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla , bes sayfasını temizliyor sonra özlük sayfasında e sütunundaki Yeni yazanları bes sayfasına taşıyor . anladığım kadarıyla bunu istiyorsunuz .

Konu Sahibi
Teşekkür ederim hocam. İşlem dediğim gibi ama yeni personel eklendiğinde tüm verileri siliyor. Daha önce belirtmiş olmadığımdan kaynaklı bir sorun özür dilerim. Sadece aktarma yapılan sütundaki veriler silinecektir.
Silinmemesi gereken Sabit Sütunlar: B C G H I J K L M N O Q R S T U W
Sabit sütunların kaynağı ÖZLÜK DOSYASI sayfası AA sütunu ve sağındaki verilerdir.
Hayırlı akşamlar

Bu ozaman..

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri