• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ve SQL

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ramazankaya89

Yeni Üye
Aldığı beğeni
13
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba herkese,

excelde kullandıgım bir makro dosyam var bu dosyama örnegin sayfa 1 olsun sql veri tabanındaki asagıdaki sorguyu cekmek ıstıyorum bunu tam olarak nasıl yapabiliriz
daha once hıc yapmadım

tesekkurler

eklenecek SQL sorgusu :
select ograd, ogrsoyad, sinif from ogrenci
where sinif='10A' or sinif='10B'

Veri>Dış Veri Al>Diğer Kaynaklardan>SQL Server'den ile ogrenci tablosunu Excel'e alın.
Bunu yaparken SQL veri tabanın adını ve şifresini soracaktır.
Başarılı olursa, ogrenci tablodaki tüm veriler gelecektir.
Excel'e gelen veriler üzerinde sağ tıklayın, açılan listede Tablo>Sorgu Düzenle ye tıklayın, açılan iletişim kutusunda;
Komut Türü: SQL i seçin.
Komut Metni: select ograd, ogrsoyad, sinif from ogrenci where sinif='10A' or sinif='10B
Yazın, Tamama tıklayın.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Peki hocam bunu makro kodu ile sağlayabilmemiz için nasıl bi kod yazabiliriz forumlarda gördüm ama anlayamadım tam olarak ilk yaptığım için yani tek makro kodu ile bu veriyi çekmek istediğim tam olarak bu sonrasını diğer kodlarım ile güncelleyeceğim

SQL Server kendi bilgisayarınızda mı?
SQL Server adını, kullanıcı adı ve şifresini biliyor musunuz?
SQL Server başka bilgisayarda ise paylaşıma açılmış mı? Açılmamış ise SQL Server'da bazı ayarlamalar gerekli.

Son düzenleme:
SQL Server kendi bilgisayarınızda ise;
En kolay yolu, makro kaydederek, kodları elde etmeniz.
Makro kaydet düğmesine tıklayın.
#2 mesajdaki deki aşamaları yapın.
Elde ettiğiniz kodları istediğiniz gibi düzenleyin

Son düzenleme:
Öncelikle referanslara:
Microsoft ActiveX Data Objects 6.1 Library bu kütüphaneyi ekleyiniz..

Sonra

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Kodunu deneyiniz. Not yapay zeka üzerinden yazdırdım kodları.. Dosyaya göre makro bilginiz varsa kısmen düzenleme yapmanız gerekebilir.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri