• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü makro ile oluşturulan tabloda hücre biçimlendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
forumda halily hocamın oluşturduğu makro ile icmal sayfasındaki verileri tablo sayfasına tablolaştırıp aktarmasını yapıyor ancak aktarma yaparken biçimlendirmeden yapıyor ekli dosyada ("tablo" sayfası mevcut aktarılan hali) "örnek biçim" sayfasında ise olması gereken biçim bulunmakta yardımcı olabilirseniz sevinirim

Konu Sahibi
merhabalar
biçimlendirme ile ilgili bir çalışma yapmaya çalıştım (makrolarla ilgili bilgim yok malesef forumlardan bakarak birşeyler yapmaya çalıştım )
ancak çok ağırlaştı bunun çözümü varmıdır acaba

Deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
hocam
ilk gönderdiğim tabloya çözüm olunmuş elinize sağlık elinize sağlık bilmediğimden soruyorum ikinci gönderdiğim tabloda yanlış olan ne neden çok yavaş dı acaba

Kodlarınızda 1000 satırı tek tek kontrol ettirdiğinizden işlemler uzun sürüyor.
Verdigim kodlarda ise alan bazlı çalıştığından topluca tek seferde işlem yapıyor.
For i = 8 To ss
döngüsü ile ben de satır bazlı işlem başlattım ancak,
döngü içinde kac1 ve kac2 değişkenleri ile ilk veri gurubunun (tablonun) sınırlarnı belirledim
ve işlemleri topluca yaptım.
döngü sonunda da
If i <= ss Then i = kac2 - 1
satırı ile i değişkenini sonraki tablonun başına getirecek şekilde atadım.
böylece işlem ve zaman tasarrufu sağladım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri