• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile isimleri verilen renklerin hücrede rengini göstermek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kralım

Excel Dostu
Aldığı beğeni
897
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,
Ben makro bilmem. Makro konusunda benim de siz üstadların yardımına ihtiyacım oldu. Ekteki dosyanın C sütununda RENK İSİMLERİ başlığı altında renk isimleri var. Rastgele seçilerek yazıldı. Alta doğru o isimler çoğalarak devam edecek !!! D sütununda ise RENKLER başlığı var ki alt hücreler boş.

Sizden istediğim ; C sütunundaki renk isimlerinin D sütunundaki karşılarına o rengin makro yardımıyla gelmesi. Kırmızı rengi örnek verdim. Yani makro bana C sütununda Sarı yazıyorsa D sütununda karşısına SARI rengi getirecek.

Bir sitede buldum ;

Function ColorIndex(CellColor As Range)

ColorIndex = CellColor.Interior.ColorIndex

End Function

Boş bir hücreye yapıştırılıyor aşağıdaki fonksiyon ;

=ColorIndex(hücre adı)
Bu kodlarla 1-56 arası renkleri alırsınız.
Sayfa1 e uyguladım.
Dener misiniz.

Konu Sahibi
İlginize Teşekkür Ederim. Renklerin isimleri yok !

İlginize Teşekkür Ederim. Renklerin isimleri yok !
21 nolu mesajdaki dosya için
sayfa1 de listelenen renklerin D sütununda karşısına
renk ismini yazın. Dosyayı ekleyin.
O renklere göre bir şeyler yapılabilir.
Diğer türlü yani ;
Yazılan renk ismine göre RGB kodu yada Hexadecimal kodu alabilmek için
renk isminin doğru yazımı şart.

Konu Sahibi
21 nolu mesajdaki dosya için
sayfa1 de listelenen renklerin D sütununda karşısına
renk ismini yazın. Dosyayı ekleyin.
O renklere göre bir şeyler yapılabilir.
Diğer türlü yani ;
Yazılan renk ismine göre RGB kodu yada Hexadecimal kodu alabilmek için
renk isminin doğru yazımı şart.
Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Ben kapandı diye bırakmıştım.
Sayfa1 de E1 hücresinde Renkler sayfasında
C sütununu veri doğrulamaya aldım.
Veri doğrulamadan seçtiğiniz renk isminin yanındaki hücreye
F1 hücresine renklendirme yapar.
Renkler sayfasındaki C:E aralığını bir fonksiyonda diziye aldım.
Renk ismine karşılık gelen RGB ve hexe kodlarını verir.
Bu daha da geliştirilebilir.

Konu Sahibi
Böyle bir şey istemiştim. Memlekette bir dostuma yaptırdım.

Çözüm
Böyle bir şey istemiştim. Memlekette bir dostuma yaptırdım.
Başlangıç dosyanızda istediğiniz şey c sütununda ismi bulunan rengi karşısına getirmekti sonuç olarak istediğiniz halinin bu olduğunu nasıl bilebiliriz? Yazılan cevaplara göre yönlendirme yapmalıydınız. Sonuç olarak istediğiniz dosyayı elde etmişsiniz konuyu çözüldü olarak işaretliyoruz.

Konu Sahibi
Başlangıç dosyanızda istediğiniz şey c sütununda ismi bulunan rengi karşısına getirmekti sonuç olarak istediğiniz halinin bu olduğunu nasıl bilebiliriz? Yazılan cevaplara göre yönlendirme yapmalıydınız. Sonuç olarak istediğiniz dosyayı elde etmişsiniz konuyu çözüldü olarak işaretliyoruz.
Sayın SNNAY,
Konu henüz bitmemişti. Yani tam çözüme kavuşmamıştı. Kim kapattıysa kapatmış. Forumda hangi konu tek seferde çözüme kavuşmuş ta kapanmış ki ?! Tam istediğim noktaya geliyordu. Meramımı anlatacaktım. Dosyamda istediğim şey o olduğunu ben de biliyorum. Dediğim gibi henüzz bitmemişti. Yazılan yazılara göre yönlendirme yapacaktım. Sağlıl sorunlarımdan yazamadım. Neden benim dosyam üzerinde bu kadar durdunuz ? Bir sürü uzun süredir bekleyen iletiler var. Siz benden baya bi eskisiniz bu forumda. Ben bu forumda kim varsa dost edinmişim. Bu tür atışmalara gerek yok. Bu konuyu da burada kapatıyorum. Teşekkür ederim. Saygı bizden...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri