• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile her salise güncelleme yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Excelismail

Yeni Üye
Aldığı beğeni
60
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Hayırlı geceler.

Ek kısmına eklediğim excel tablosunda I 6 hücresinde tarih gün, ay, yıl ve saat ve dakika olarak yazılmıştır. Arada F9 tuşunu kullanmadan bu hücre her saliseye olarak güncelleme için makro nasıl olur mu, yazılır mı?

Çözüm
Merhaba
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Kodu işinizi görecektir.
Tüm formüllerin sonucunu tekrar hesaplayacağı için formüllerin çok olduğu excel dosyalarında yavaşlamaya sebebiyet verebilir.
Api ile yazılmış kod vardı unutmazsam eklerim abey onu.
Yada do loop ilede oluyor bildiğim.
Tabii karncaZ abey kod vermiş.

Konu Sahibi
Refaz hocam müsait bir zamanda eklerseniz sevinirim. Konuya müdahil olduğunuz için sağ olun. Bir şey test ediyorum şu an bu kod işimi % 95 gördü ama sizden de kod beklerim tabi…

Abey önceden yazdığım Api olayı için örnek hazırladım ama 64bitte çalışırmı bilmiyorum kodlara yinede ptrsafe ekledim.

Dosya çalışması mantık şu;
Bir userform ekledim ve excel açılışında bu açılıyor ve görünmez yaptım.

Me.Hide bunu silerseniz görükür.
Birde ThisWorkbook.Worksheets("Sayfa1").[A1] = Format(Now, "dd.mm.yyyy hh:mm:ss") burdaki :ss yi silerseniz saniye çıkmaz.
Örnek olması için ekledim.Userformsuz Api ye uyarlansa daha iyi olurdu çünkü exceli hiç yormuyor anladığım kod.
Bu dosyada ne olursa oldun hataya düşmüyor ve her iş yapılır excelde testlerimde.

Birde gif ekledim nasıl çalışıyor diye.
Bu Api olayını userformsuz yapabilirsem paylaşırım bende merak etmiştim üzerine düşmemiştim.
Belki forumdakilerde bu dosyada dediğimi ayarlayabilirler.

rrr.gif

Konu Sahibi
Son ki, Tarih Saat Userform Api ile 32-64 bit Hucre test tablomda da deneyeceğim. Ama Yavaş yavaş yapıyorum. çünkü kodlaya hakim olmadığım için...

Konu Sahibi
Bende;
compile error:

type mismatch

sonra tamama tıkalyınca

Private Sub UserForm_Activate() yazısı çıkıyor sarı renkte.

Anladım.Benimkisi 32bit ve office2021.
ptrsafe ve onsuz her iki dosyadada denedim bende çalışıyor dosyalar ekteki.
Heralde 365 ve 2021 bit olaylarını kaldırdılar.
imkanınız varsa 32bit yükleyin her yönden kafanız rahat eder.
Ektekileri deneyin çalışmazsa yapabileceğim birşey yok abey belki 2021 ve 365 harici için b4bitteçalışmıyordur

dener misiniz?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri