• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü makro farklı çalışma sayfasında şartlı veri alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tiranxxx

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar kolay gelsin herkese

makro otomatik olarak sonra çalışma sayfasında bulunan satırkodlarını otomatik olarak bu şekilde yukarıya atsın yani bunlar fazla da olabilir eksik de olabiliyor yani 40'a kadar da olabilir 10'a kadar da olabilir yani ben bir yerden kopy paste yapıyorum ona göre veriler değişecek.daha sonra satırkodlarının altına önce sayfasında sarı ile işaretlediğim yerlerin toplamını satırkodu bazında önceye(sayfa1) atsın sonrada bulunan sarı ile işareteldiğim yerlerdeki değleri de sonradaki satırına satırkodu bazında getirsin.satırkodu 1'de bir tane örnek yaptım.

excel de örnekli açıklama yapılmıştır.

çok teşekkkür ederim.

Şu kodu bir dener misiniz işinizi görür mü?
once sayfasının 107,110 ve 113 satırlarının her zaman sabit kalmak şartıyla ayrıca sonra sayfasının 107. satırları sabit bilgi olması ve kod sırasının once ve sonra sayfasında aynı sırada olması şartıyla doğru çalışır. Yani şablona göre uyarlanmış koddur.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sub kodlar() Dim kod() Dim o As Worksheet, s As Worksheet, syf As Worksheet Dim i As Integer Set o = Sheets("once") Set s = Sheets("sonra") Set syf = Sheets("Sayfa1") sonO = o.Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column - 3 ReDim kod(1 To 4, 1 To sonO - 1) kod(2, 1) = "once": kod(3, 1) = "sonra": kod(4, 1) = "fark" For i = 3 To sonO kod(1, i - 1) = o.Cells(1, i) kod(2, i - 1) = o.Cells(107, i) + o.Cells(110, i) + o.Cells(113, i) kod(3, i - 1) = s.Cells(107, i) kod(4, i - 1) = kod(2, i - 1) - kod(3, i - 1) Next i syf.Range("A1:Z" & Rows.Count).Clear syf.Range("A1").Resize(4, sonO - 1) = kod syf.Range(Cells(1, 1), Cells(4, sonO - 1)).Borders.LineStyle = 1 End Sub
öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim bahsetiğin satırlar değişiklik gösterebiliyor.yine de ben bu şekilde kullanmaya çalışacağım.tablonu hem sol tarafı aşağıya doğru üst tarafı da sağa veya sola doğru azalıp artabiliyor ancak tablonun altında her zaman ya kg ya adet ya lt ya da 3ü birlikte ya da ikisi bilirkte olabiliyor.

Aşağıda gösterdiğim satırları bulmamız lazım biçok yerde olduğu için sıkıntılı. Bize bu satırı bulduracak bir referans lazım. Mesela Excele Aktar hücresi referans olur mu ? yani Excele Aktar hücresi 109. satırda ise Bir.Kul.Toplam miktarı bunun 2 satır üstünden(107. satır) daima alabilir miyiz?

1693288081549.png

Konu Sahibi
öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim bahsetiğin satırlar değişiklik gösterebiliyor.yine de ben bu şekilde kullanmaya çalışacağım.tablonu hem sol tarafı aşağıya doğru üst tarafı da sağa veya sola doğru azalıp artabiliyor ancak tablonun altında her zaman ya kg ya adet ya lt ya da 3ü birlikte ya da ikisi bilirkte olabiliyor.
bu şekilde kullanayım sorun olursa haber ederim.

bu şekilde kullanayım sorun olursa haber ederim.
Sütunlarda sıkıntı yok ister 1 isterseniz 40 sütun olsun çalışır. Dediğiniz gibi satır değişken ise satırları bulacağımız referans bilmemiz lazım.

ya da "Mam.Kul.Top.Mkt" hücrenin altı daima boş ise buldurabiliriz. Sürekli bunun bir üst satırında yer alıyor ise

Konu Sahibi
Aşağıda gösterdiğim satırları bulmamız lazım biçok yerde olduğu için sıkıntılı. Bize bu satırı bulduracak bir referans lazım. Mesela Excele Aktar hücresi referans olur mu ? yani Excele Aktar hücresi 109. satırda ise Bir.Kul.Toplam miktarı bunun 2 satır üstünden(107. satır) daima alabilir miyiz?

Ekli dosyayı görüntüle 19811
excele aktar hep sabit bir satırda kalmıyor ama hemen üstündeki veriler şu şekilde değişebiliyor ya kg oluyor sadece ya adet ya da lt.ya da 2 si oluyor v her birimin karşılığımda 3 tane değer var
Bir.Kul.Mkt
Birim.Kul.Top.Mkt
Mam.Kul.Top.Mkt

Konu Sahibi
hocam merhaba daha önce yazdığın makroyu yeni excelime de uyarlayabilir misin?

Konu Sahibi
hocam senin yazdığın makro bu teşekkürler eline sağlık.makroda önceden sonranın farkı yerine sonranın önceden farkı olacak şekilde ayarlayıp eğer 0,5'den büyük bir değer çıkarsa kırmızıya boyaycak şekilde yaparsan allah razı olsun derim:)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri