• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro düzenleme yardım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
Daha önce #Halily hocamızın çözümlemiş olduğu çalışma ektedir (örnek3 )
çalışmaya G-H-I sutunlarına ekleme yapılması gerekti (örnek4) düzenlemeye çalıştım ama beceremedim
yardımcı olabilirseniz sevinirim G sutunu metin H sütunun Sayısal I sütununda metin bulunuyor
not: mevcut sistemde veriler icmal sayfasına griliyor ve tablo sayfasında aylara ayrıştırıyor
ayrıştırma işlemini tablo syfasına değilde yine icmal sayfasında gerçekleştirilmesi mümkünmüdür

Çözüm
son hali aşağıdaki gibidir Tablo sayfası yerine icmal sayfası üzerinde işlem yapar
sorunsuz aktarması için A'ya yeni bir sütun ekleyip gizledim veriler B sütununa eklenecek dönem de R sütununa
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
ayrıştırma işlemini tablo syfasına değilde yine icmal sayfasında gerçekleştirilmesi mümkünmüdür
icmal sayfasındaki verileri silip üstüne mi yazacak?
tablo sayfasındaki F4:G6 hücrelerinde veri vardı onları kullanarak işlem yapıyordu o veriler hâlâ orda duracak mı?
bu arada "çalıştım ama yapamadım" demişsiniz ama kodlarda anlamadığınız yerle ilgili tek soru sormadınız? anlamadığınız yeri sorun anlatalım, zaten forumların asıl amacı bilgi paylaşımında bulunarak öğretmeye çalışmaktır.

Konu Sahibi
hocam ilginiz için teşekkür ederim
icmal sayfasındaki verileri silip üstüne mi yazacak?
ben bunu şu şekilde düşündüm
1- icmal sayfasına veriler girecek butona bastığımız zaman tablo sayfasına oluşturduğumuz şablonu icmal sayfasına oluşturacak
2-veri silinmesi olmayacak sadece sırama değişecek (exceldeki veri/sırala gibi) alta eklenen bilgiler butona basınca ilgili aya gelecek
tablo sayfasındaki F4:G6 hücrelerinde veri vardı onları kullanarak işlem yapıyordu o veriler hâlâ orda duracak mı?
tablo kısmı iptal olunca onun icmal sayfasından alacak (aynı hücrelerden)
anlamadığınız yeri sorun anlatalım, zaten forumların asıl amacı bilgi paylaşımında bulunarak öğretmeye çalışmaktır.
3 sütun ekleyince sayıların yerleri karıştı sütünları ilgili yere denk getiremedim özellikle "tlye çevrilimiş" başlığı altındaki yerleri

Eklediğiniz örnekte TLye çevir alanları yoktu icmal sayfasında onlar olacak mı olmayacak mı?
olmayacaksa "tablo kısmı iptal olunca onun icmal sayfasından alacak (aynı hücrelerden)" cümlesinin anlamı ne?
hesaplama olmayacaksa onlar neden alınıyor, hesaplama yapılacaksa örnek çalışmada TLye çevir alanları neden yok?

Konu Sahibi
hocam örnek 5 dosyasını ekledim
"tablo kısmı iptal olunca onun icmal sayfasından alacak (aynı hücrelerden)" cümlesinin anlamı ne?
icmal sayfası f1 ve g1 e aktardım

1 - önceki konuda formüllerde G4,F5,G5,F6,G6 vardı şimdi ise sadece F1, G1 var hangisi doğru?
2 - düzenleme yapıldıktan sonra icmal sayfasında F1 ve G1 değiştiğinde yani anlık kur verileri değiştiğinde sonuçlar da anında değişecek mi?
önceki konuda yeni sayfaya aktarıldığı için TLye çevir sütunlarının verileri artık F5 ve G5ten bağımsız oluyordu oysa yeni durumda ya F1 ve G1 değiştiğinde düğmeye yeniden basılmalı yada o alanlar formül olarak alınmalı. hangisi olacak?
formül olarak alırsak veri miktarı arttıkça sistem kasacak,
işlenmiş olarak alınınca da F1 ve G1 değişimleri gerçek sonuçlara düğmeye basmadan yansımayacak

Konu Sahibi
1- F1-G1
2- Hocam döviz kurunu değiştikce otomatik değişmesi daha uygun olurdu ancak sistem çok kasacaksa düğmeye basarak değiştiririz

hocam resimdeki satırı formül kendisi oluşturuyor bunu makroda nereden yapıyor acaba formülü aşağıdaki gibi yapmayı deneyecem (sade ödenmeyenleri toplamak için + devreden bakiye) =ETOPLA(I18:I106;"ödenmedi";M18:M106)+M17
bir de biçimlendirme için şöyle birşey düşündüm pratik olurmu yoksa kasarmı fikrinizi almak istedim (resimde T sütununda -*--* ) şeklinde simgeler bulunmakta örneğin
** devir satırı
* normal liste satırı
*** alacak verecek toplamı
**** genel toplam
her bir işaret bir biçimlendirmeyi temsil edecek ve her satır için kontrolünü yapıp simgenin karşılığı olan biçimi uygulayacak bu şekil

1682567202173.png

1682567072900.png

dilerim işinize yarar
formatlama işini, çok gizi/veryhidden özellikli, TmpTbl sayfasına formatlı bölgeyi ekleyip oradan kopyalayarak çözdüm
kodla da halledilebilirdi ama madem böyle bir sayfa var ondan yararlanmayı düşündüm
tabiki TmpTbl sayfasını siler yada biçimlenmiş alanın biçimini bozarsanız biçimlendirmeler devre dışı kalır. o nedenle çok gizli olarak ayarladım kod sayfasından visible yaparak görebilirsiniz

HTML:
Kod:

Son Not: icmal sayfasında işlemi bir defa yaptıktan sonra sayfa yapısı artık bozulduğundan tekrar işlem sorunlu olabilir

Konu Sahibi
hocam elinize sağlık
  • icmal sayfasına aktarmadan icmal esas sayfasında olmuyor değilmi
  • formülleri hangi satırlar oluşturuyor acaba bazı hücreler doğru yerden almıyor ve toplama işlemini =ETOPLA(I18:I106;"ödenmedi";M18:M106)+M17 çevirmeye uğraşacam

icmal esas sayfası sadece her defasında orjinal sayfayı yeniden oluşturmamak için yaptığım birşey isterseniz silin o onemli değil
ama icmal sayfasında bir defa işlem yaparsanız artık yapı değiştiği için yeniden düzenleme yapmak sorun çıkarır,
tavsiyem aylara göre ayırma işleminiz ilk başta olduğu gibi tablo sayfası gibi başka bir sayfa üzerinde yapmanız

Konu Sahibi
hocam elinize sağlık
*tek sayfa olmasını çalışırken karışıklık olmasın işlem yapınca sürekli sayfa değişikliği yapmayayım hedefliyordum (işlem yaptığım sayfa ile görüntü alıp takip ettiğim sayfa )
* sürekli veri girişi olacağından her seferinde yapı bozulacaksa dediğiniz gibi ilk haline dönmek olacak daha doğru olacaktır
tavsiyem aylara göre ayırma işleminiz ilk başta olduğu gibi tablo sayfası gibi başka bir sayfa üzerinde yapmanız
  • ilk halinde araya sütun ekleyince formüllerin yerleri düzenleyememiştim onun düzeltmeye çalışayım
  • toplam formülü hususunda yardımcı olabilirmisiniz
=ETOPLA(I18:I106;"ödenmedi";M18:M106)+M17

dilerim işinize yarar
Not : sonuç tablo sayfasına yansır, icmal sayfasına eklediğimde ilk aktarmadan sonra hep sorun çıkardığından tablo sayfasına aktardım
Not2: işlemler ve biçimlendirme özellikleri geçici olarak TmpTbl üzerinde yapıldığından TmpTbl sayfası silinmemeli ve şablonla oynanmamalı o nedenle TmpTbl sayfasının özelliği veryhidden olarak ayarlandı kod sayfasından ulaşılabilir
HTML:
Kod:

son hali aşağıdaki gibidir Tablo sayfası yerine icmal sayfası üzerinde işlem yapar
sorunsuz aktarması için A'ya yeni bir sütun ekleyip gizledim veriler B sütununa eklenecek dönem de R sütununa
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri