• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Maildeki Ek uzantısı ne ise o uzantıya göre kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Yeni Üye
Aldığı beğeni
104
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba;

Aşağıdaki kod ile Outlook>Çıkışlar Klasöründeki gelen mail eklerini C:\Dosyalar\klaösürüne kopyalama yapıyor.
Klasör içerisinde gelen eklerin hepsini xlsx olarak keydediyor.
Benim istediğim dosyanın uzantısı ne ise o uzantı ile kaydetsin istiyorum.
Gelen ekler xls,xlsx,xlsm uzantısı olabiliyor. ek uzantısı ne ise ona göre kaydetmesini istiyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Excelde aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz deneme şansım olmadı ama çalışan mevcut kodu uyarladığım için sorun olacağını düşünmüyorum. Kodu Excelde kullanmak için referanslardan Microsoft Object Library'yi etkinleştirmeniz gerekir:
HTML:
Kod:
Merhaba,
Dener misiniz?
Kodunuzda, e-posta eklerini .xlsx uzantısıyla kaydediyorsunuz ancak her ekin farklı bir uzantıya sahip olabileceği için bu uzantıyı otomatik olarak belirlemeniz gerekiyor. Aşağıdaki düzenlemeyi yaparak her ekin uzantısına göre doğru şekilde kaydedilmesini sağlayabilirsiniz:

Güncellenmiş Kod:​

HTML:
Kod:

Yapılan Değişiklikler:​

1. Dosya Uzantısına Göre Kaydetme: Önceden sadece .xlsx uzantılı dosyalar kaydediliyordu. Şimdi, ekin gerçek dosya adı ve uzantısı ne ise o şekilde kaydedilmesi sağlandı.
  2. Dosya Adı Düzenlemesi: senderName & ".xlsx" ifadesi yerine senderName & "_" & att.fileName kullanarak her dosyanın orijinal ismiyle kaydedilmesi sağlandı. Bu, eğer bir e-postada birden fazla ek varsa, her ekin benzersiz şekilde kaydedilmesini sağlar.
  3. Tüm Dosya Uzantıları İçin Destek: Kod, eklerin uzantısını kontrol etmeden her tür ek dosyasını kaydedecek şekilde düzenlendi.
Bu kod, eklerin türüne (örneğin .xlsx, .xls, .xlsm gibi) göre doğru dosya uzantısıyla kaydedecektir.

Konu Sahibi
Bilgilendirme için teşekkürler,
Ben sadece xls,xlsx,xlsm uzantılar varsa kaydetsin istiyorum.
Bunların dışında bir uzantı varsa eğer kaydetmesin istiyorum

İstediğiniz gibi sadece .xls, .xlsx, ve .xlsm uzantılı dosyaları kaydedip, diğer uzantılı dosyaları atlamak için şu şekilde bir kontrol ekleyebiliriz:

HTML:
Kod:

1. Dosya Uzantısı Kontrolü:
    • LCase(Right(att.fileName, 4)) kullanılarak, ekin dosya uzantısının son dört karakteri alınıp küçük harfe dönüştürülüyor.
    • If fileExt = ".xls" Or fileExt = ".xlsx" Or fileExt = ".xlsm" kontrolüyle sadece .xls, .xlsx ve .xlsm uzantıları olan dosyalar kaydedilecek. Diğer uzantılara sahip dosyalar atlanacak.
Bu şekilde, sadece istediğiniz uzantılara sahip ekler kaydedilecektir.

Konu Sahibi
İstediğiniz gibi sadece .xls, .xlsx, ve .xlsm uzantılı dosyaları kaydedip, diğer uzantılı dosyaları atlamak için şu şekilde bir kontrol ekleyebiliriz:

HTML:
Kod:

1. Dosya Uzantısı Kontrolü:
    • LCase(Right(att.fileName, 4)) kullanılarak, ekin dosya uzantısının son dört karakteri alınıp küçük harfe dönüştürülüyor.
    • If fileExt = ".xls" Or fileExt = ".xlsx" Or fileExt = ".xlsm" kontrolüyle sadece .xls, .xlsx ve .xlsm uzantıları olan dosyalar kaydedilecek. Diğer uzantılara sahip dosyalar atlanacak.
Bu şekilde, sadece istediğiniz uzantılara sahip ekler kaydedilecektir.
Açıklama için çok teşekkür ederim.
Kod istediğim gibi oldu,
sadece kaydedilen dosya adını benim ilk paylaştığım kodda vermiyor. vermesinide istemiyorum.
dosya adını maili atan kişinin adı soayadı ile kaydetmesini istiyorum.
örneğin : zeki.kaya.xlsx olacak.
şimdiki : zeki,.kaya_kitap1.xlsx olarak kaydediyor.
ben dosyanın adını gelmesini istemiyorum.
fileName = senderName

Dener misiniz?

Maili atan kişinin ad-soyad bilgisiyle dosya adını kaydetmek için, ekin dosya adını tamamen kaldırıp sadece göndericinin adını kullanarak dosya ismini oluşturabilirsiniz. Ayrıca, mailin göndereninin adı ve soyadı bilgisini alabilmek için item.SenderName özelliğini kullanabiliriz.

Kodunuzu aşağıdaki gibi güncelledim:

HTML:
Kod:

1. Gönderenin Adı ve Soyadı: item.SenderName kullanılarak gönderenin adı ve soyadı alınıyor.
  2. Ad ve Soyad Arasında Nokta Kullanma: Replace(senderName, " ", ".") ile ad ve soyad arasındaki boşluk, nokta (.) ile değiştiriliyor.
  3. Dosya Adı Düzenlemesi: fileName = senderName & fileExt şeklinde dosya adı, sadece göndericinin adı ve uzantı ile oluşturuluyor.
Bu şekilde, dosya adı yalnızca gönderen kişinin adı ve soyadı olacak, örneğin zeki.kaya.xlsx şeklinde kaydedilecektir.

Konu Sahibi
Merhaba;

İlgiliniz için çok teşekkür ederim. Ancak benim gönderdiğim koda göre olursa iyi olacak.
ilk gönderdiğim kod aşağıdaki gibidir.
yapmak istediğim.

1- Dosyanın gerçek uzantısı ne ise ona göre kaydet yapacak.
2 - Sadece xls,xlsx,xlsm Uzantılı dosyaları keydedecek.

sizin en son gönderdiğiniz
senderName = Replace(senderName, " ", ".") ' Ad ve soyadı arasındaki boşluğu nokta ile değiştir.
kod işimi görmüyor.

sadece aşağıdaki koda üstte yazdığım 1,2 ci talebimi entegre edebilirseniz sevinirimç.

HTML:
Kod:

Dener misiniz?
Gönderdiğiniz koda aşağıdaki değişiklikleri yaptım:

1. Gerçek dosya uzantısını koruma: Dosyanın uzantısını doğru şekilde almak için att.FileName'i kullandım ve kaydetme sırasında uzantıyı olduğu gibi koruyacak şekilde düzenledim.
  2. Sadece .xls, .xlsx, .xlsm uzantılı dosyaları kaydetme: Eklerin uzantılarını kontrol etmek için gerekli filtreyi ekledim.
İşte istediğiniz değişikliklerle güncellenmiş kod:
HTML:
Kod:

1. Dosya uzantısı kontrolü: LCase(Right(att.FileName, 4)) kullanılarak eklerin uzantıları küçük harfe çevrildi ve sadece .xls, .xlsx, .xlsm uzantıları kontrol edildi.
  2. Gerçek uzantıyı koruma: Dosya adı kaydedilirken ekin gerçek adı ve uzantısı (att.FileName) kullanıldı, böylece dosyanın orijinal uzantısı korunmuş oldu.
Bu kod sadece belirttiğiniz uzantılara sahip dosyaları kaydedecek ve her ekin gerçek uzantısını kullanarak kaydedecektir.

Konu Sahibi
Merhaba;

sadece xls uzantılar geliyor. 5 yaptığımda xlsx ler geliyor, iki uzantı aynı anda gelmiyor.
fileExtension = LCase(Right(att.FileName, 4)) ' Dosya uzantısını küçük harfe çevir

dosyaların ek uzantısı bazılarında küçük xls bazıları büyük XLS bunadan olabilir mi acaba

Evet, sorun tam olarak burada. Bazı dosya uzantıları büyük harflerle, bazıları ise küçük harflerle olabilir. Bu nedenle sadece küçük harfe dönüştürmek yeterli olmayabilir, çünkü dosya uzantısının sonunda dört karakter yerine beş karakterli (.xlsx) dosyalar da bulunuyor.

Bunu düzeltmek için, dosya uzantısını son dört veya beş karakterden alarak doğru şekilde kontrol edebiliriz. Ayrıca, her iki durumu (büyük ve küçük harf) kapsayacak şekilde dosya uzantısını kontrol etmek için LCase yerine doğrudan kontrol yapabiliriz.

Aşağıda, bu durumu göz önünde bulundurarak yapılan güncellenmiş kodu bulabilirsiniz:

HTML:
Kod:

• Dosya uzantısının 5 karakterli kontrolü: Right(att.FileName, 5) kullanılarak .xlsx gibi 5 karakterli uzantılar doğru şekilde kontrol edilir. Eğer uzantı 4 karakterliyse (örneğin .xls), bu da kontrol edilir.
  • LCase kullanımı: LCase fonksiyonu, uzantıları küçük harfe dönüştürerek büyük/küçük harf farklarını ortadan kaldırır ve her iki türdeki dosya uzantılarını düzgün şekilde kaydeder.
Bu şekilde, .xls, .xlsx, ve .xlsm uzantılı dosyaların hepsi kaydedilecektir.

Konu Sahibi
Merhaba;

sadece xlsx dosyaları geliyor. 4 olarak düzelttiğimde xls ler gelior. ya makroyu 4 ve 5 şeklinde ayrı ayrı çalıştıracağız veya bir seferde aynı anda gelmiyor.

fileExtension = LCase(Right(att.FileName, 5)) ' Uzantı uzunluğu 5 olabilir

Bu seferde olmazsa :cautious: Maalesef yapabileceğim bir şey yok. :(

Anladım, sorununuz şu şekilde çözülmeli: .xls (4 karakterli uzantı) ve .xlsx (5 karakterli uzantı) dosyalarını aynı anda alıp kaydetmek için uzantı kontrolü yaparken her iki durumu da dikkate almalıyız. VBA'nın Right fonksiyonu ile 4 ve 5 karakterli uzantıları ayrı ayrı kontrol etmemiz gerekebilir.

Bu durumda aşağıdaki çözüm önerisini uygularız:

• Hem 4 karakterli (.xls) hem de 5 karakterli (.xlsx, .xlsm) uzantıları aynı anda kontrol eden bir yapıya geçeceğiz.
  • Dosya uzantılarını almak için Right fonksiyonunu kullanırken, her iki olasılığı aynı anda kontrol edeceğiz.
Güncellenmiş kod:
HTML:
Kod:

• Hem 4 hem de 5 karakterli uzantıları kontrol etme: Dosyanın 4 karakterli uzantısını Right(att.FileName, 4) ile kontrol ettik, ancak .xlsx ve .xlsm gibi 5 karakterli uzantıları da kontrol etmek için doğrudan Right(att.FileName, 5) kullanarak ekledik. Böylece hem 4 karakterli hem de 5 karakterli dosyalar aynı anda kaydedilebilir.
  • Dosya adı koruma: Dosya adı kaydedilirken, her ekin gerçek adı ve uzantısı korunur.
Bu şekilde, hem .xls, hem .xlsx, hem de .xlsm uzantılı dosyaların hepsi aynı anda kaydedilecektir.

Konu Sahibi
Sayın tugkan;
İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim. En son gönderdiğiniz dosyada malesef olmadı, ben bundan önceki kodu iki sefer çalıştırdığımda oluyor,
4 ayrı 5 ayrı şeklinde işimi gördü, elinize emeğinize sağlık. çok teşekkür ederim.

Kodun son hali aşağıdaki gibidir,
Sadece bu kodları excel vba dan çalıştırabilir miyiz acaba.
Mümkünse eğer sevinirim. değilse de bu işimi görüyor.

HTML:
Kod:

Doğrudan Excel VBA'dan çalıştırılabilir. Ancak, bu kodun doğru çalışabilmesi için aşağıdaki ön koşulların karşılanması gerekir:

1. Referans Ayarları:
    Kodda kullanılan Outlook.Application, Outlook.NameSpace, Outlook.Folder, vb. nesneler, "Microsoft Outlook Object Library" referansı ile ilişkilidir. Excel'de bu kodu çalıştırmak için aşağıdaki adımları izlemelisiniz:
    • Excel'de Alt + F11 ile VBA editörünü açın.
    • Menüden Tools > References seçeneğine gidin.
    • "Microsoft Outlook xx.x Object Library" seçeneğini işaretleyin ve "OK" butonuna tıklayın. (xx.x, yüklü Outlook sürümünüze bağlı olarak değişir.)
  2. Klasör Adı ve Yol Kontrolü:
    • Kodda reportFolder için belirtilen "ÇIKIŞLAR" klasörünün Outlook'ta var olduğundan emin olun.
    • SelectedFolder değişkenindeki C:\Dosyalar\ yolunun bilgisayarınızda mevcut olduğundan emin olun veya yolu ihtiyacınıza göre düzenleyin.
  3. Kodun Kullanımı:
    • Kodu bir modüle yapıştırın.
    • Excel'de makroyu çalıştırarak eklerin seçilen klasöre kaydedilmesini sağlayabilirsiniz.

Kodu Çalıştırmak için:​

1. Excel VBA'da Modül Oluşturma:
    • VBA editöründe Insert > Module seçeneğiyle bir modül ekleyin.
    • Kodu bu modüle yapıştırın.
  2. Makroyu Çalıştırma:
    • Excel'de Alt + F8 tuşlarına basın.
    • "SaveAttachmentsToFolder" makrosunu seçip Run butonuna tıklayın.
  3. Kod Hakkında Notlar:
    • Kod yalnızca .xls, .xlsx, .xlsm uzantılı dosyaları kaydeder. Eğer diğer dosya türlerini de kaydetmek istiyorsanız, If fileExtension = ... kısmını düzenleyebilirsiniz.
    • Outlook açık olmalıdır ve kod, Outlook verilerine erişim izni gerektirir. İzin istemiyle karşılaşırsanız "Erişime izin ver" seçeneğini kullanın.

1. Excel Sayfasına Buton Ekleyerek çalıştırma

1. Excel'de Geliştiricisekmesine gidin.
      • Eğer bu sekme yoksa, Dosya > Seçenekler > Şeridi Özelleştir > Geliştirici kutusunu işaretleyin.
    2. Ekle > Form Denetimleri grubundan Düğme (Form Denetimi) seçeneğini seçin.
    3. Sayfada bir yere buton çizerek ekleyin.
    4. Makro Atama penceresi otomatik olarak açılır. Buradan SaveAttachmentsToFolder makrosunu seçip Tamam butonuna tıklayın.

2. Butonu Kullanma

1. Butona tıkladığınızda kod çalışacaktır.
    2. Outlook'taki "ÇIKIŞLAR" klasöründeki e-postaların eklerini belirtilen dosya yoluna kaydeder.
Bu adımları uygulayarak Excel üzerinden bu kodu başarılı bir şekilde çalıştırabilirsiniz.

KodunuzdaHTML:
Kod:
kısmındaki döngüyü
HTML:
Kod:
şeklinde değiştirin. Bu hali ile tarafınıza gönderilecek maillerdeki olası tüm excel formatları gönderen adına göre ilgili dosya türüne bağlı olarak gerekli uzantı ile kaydedilmesini sağlayacaktır. Yapay zekaya öyle olursa böyle mi olur şeklinde işin mantığının ne olduğunu anlamadan sorulan sorularla alınan cevapları çözüm diye kullandığınız sürece sorun yaşamaya devam edeceksiniz.

Yapay zekaya öyle olursa böyle mi olur şeklinde işin mantığının ne olduğunu anlamadan sorulan sorularla alınan cevapları çözüm diye kullandığınız sürece sorun yaşamaya devam edeceksiniz.
Koddaki düzeltmeler için teşekkürler. Yapay zeka ile ilgili söylediklerin kısmen doğru olabilir ama genel anlamda çok yardımcı da oluyor.

Konu Sahibi
KodunuzdaHTML:
Kod:
kısmındaki döngüyü
HTML:
Kod:
şeklinde değiştirin. Bu hali ile tarafınıza gönderilecek maillerdeki olası tüm excel formatları gönderen adına göre ilgili dosya türüne bağlı olarak gerekli uzantı ile kaydedilmesini sağlayacaktır. Yapay zekaya öyle olursa böyle mi olur şeklinde işin mantığının ne olduğunu anlamadan sorulan sorularla alınan cevapları çözüm diye kullandığınız sürece sorun yaşamaya devam edeceksiniz.
Merhaba;

Kodu değiştiriyorum olmuyor, sanırım döngülerinde değişmesi gerekiyor, size zahmet olmassa eğer kodun Excel VBA da çalışacak şekilde tamamını tek modül halinde paylaşır mısınız.

önceki kodu iki sefer çalıştırdığımda oluyor,
4 ayrı 5 ayrı şeklinde işimi gördü,
Kodunuzu 2 ayrı butona 4 ve 5 olarak tanımlarsanız 2 butonla işinizi halledebilirsiniz.

Aşağıdaki kodları da 13 numaralı mesajınızdan aldım. Yanlış anlamadıysam onlar çalışıyordu.

Sayın tugkan;
İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim. En son gönderdiğiniz dosyada malesef olmadı, ben bundan önceki kodu iki sefer çalıştırdığımda oluyor,
4 ayrı 5 ayrı şeklinde işimi gördü, elinize emeğinize sağlık. çok teşekkür ederim.

Kodun son hali aşağıdaki gibidir,
Sadece bu kodları excel vba dan çalıştırabilir miyiz acaba.
Mümkünse eğer sevinirim. değilse de bu işimi görüyor.

HTML:
Kod:

Aşağıdaki talimatları adım adım uygulayıp sonucu paylaşır mısınız.

Bu kodu bir butona bağlayabilirsiniz. Excel'de bir buton ekleyerek, bu butona tıklayınca makronun çalışmasını sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Adım 1: Excel VBA Referanslarını Ayarlayın

1. Alt + F11 tuşlarına basarak VBA editörünü açın.
  2. Menüden Tools > References seçeneğine gidin.
  3. Microsoft Outlook xx.x Object Library seçeneğini işaretleyin (xx.x yüklü Outlook sürümünüze bağlıdır).
  4. OK butonuna basarak pencereyi kapatın.

Adım 2: Makroyu VBA Modülüne Ekleyin

1. VBA editöründe Insert > Module seçeneği ile bir modül ekleyin.
  2. Aşağıdaki kodu kopyalayarak modüle yapıştırın:

HTML:
Kod:

Adım 3: Excel Sayfasına Buton Ekleyin

• Eğer bu sekme yoksa, Dosya > Seçenekler > Şeridi Özelleştir > Geliştirici kutusunu işaretleyin.
  4. Makro Atama penceresi otomatik olarak açılır. Buradan SaveAttachmentsToFolder makrosunu seçip Tamam butonuna tıklayın.

Adım 4: Butonu Kullanma

2. Outlook'taki "ÇIKIŞLAR" klasöründeki e-postaların eklerini belirtilen dosya yoluna kaydeder.

Notlar ve İpuçları

• Outlook Klasörü: "ÇIKIŞLAR" klasörünün adının doğru yazıldığından emin olun.
  • Kayıt Yolu: SelectedFolder değişkenindeki klasör yolunu ihtiyaçlarınıza göre değiştirebilirsiniz.
  • Dosya Tipleri: Sadece .xls, .xlsx, .xlsm dosyaları kaydedilir. Farklı dosya türlerini de kaydetmek isterseniz, fileExtension kısmını düzenleyin.
Artık Excel'de bir butona tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Konu Sahibi
Kodunuzu 2 ayrı butona 4 ve 5 olarak tanımlarsanız 2 butonla işinizi halledebilirsiniz.

Aşağıdaki kodları da 13 numaralı mesajınızdan aldım. Yanlış anlamadıysam onlar çalışıyordu.

Aşağıdaki talimatları adım adım uygulayıp sonucu paylaşır mısınız.

Bu kodu bir butona bağlayabilirsiniz. Excel'de bir buton ekleyerek, bu butona tıklayınca makronun çalışmasını sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Adım 1: Excel VBA Referanslarını Ayarlayın

1. Alt + F11 tuşlarına basarak VBA editörünü açın.
  2. Menüden Tools > References seçeneğine gidin.
  3. Microsoft Outlook xx.x Object Library seçeneğini işaretleyin (xx.x yüklü Outlook sürümünüze bağlıdır).
  4. OK butonuna basarak pencereyi kapatın.

Adım 2: Makroyu VBA Modülüne Ekleyin

1. VBA editöründe Insert > Module seçeneği ile bir modül ekleyin.
  2. Aşağıdaki kodu kopyalayarak modüle yapıştırın:

HTML:
Kod:

Adım 3: Excel Sayfasına Buton Ekleyin

Adım 4: Butonu Kullanma

Notlar ve İpuçları

• Outlook Klasörü: "ÇIKIŞLAR" klasörünün adının doğru yazıldığından emin olun.
  • Kayıt Yolu: SelectedFolder değişkenindeki klasör yolunu ihtiyaçlarınıza göre değiştirebilirsiniz.
  • Dosya Tipleri: Sadece .xls, .xlsx, .xlsm dosyaları kaydedilir. Farklı dosya türlerini de kaydetmek isterseniz, fileExtension kısmını düzenleyin.
Artık Excel'de bir butona tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Merhaba;

Microsoft Outlook xx.x Object Library ekledim.
hata veridi

1732022935035.png
1732022955235.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri