• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Lokanta & cafe yönetim sistemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

SonOsmanlı

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba değerli #Rafez Hocam,
Aylar önce bir arkadaşım için lokanta & cafe programı yapayım diye biraz çalışmıştım.Bazı aksilikler ve programdaki bazı durumlar yüzünden yarım bırakmıştım.Hala daha aynı şeyler var...Bunlar aklıma gelenleri sıralayorum.
1-Comboboxlaraı "tik" atınca toplamlar tutmuyor.
2-Enter ile içeceklere gelince içeceklerin fiyatı içecek bedeline gitmiyor.
3-Ara Toplamda olması gereken "İçecek Bedeli +Yemek Bedeli + Eve Teslim (Tabi işaretlenirse) "Ara Toplam"da görünmüyor.
4-"Yenile" dediğimde bütün sütunlar temizleniyor fakat "Combobox"lar seçili kalıyor.
5-Döviz çeviricide binlik ayraç formatını bir türlü yapamadım...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..Eğer sizde dener bazı aksaklıkları yapabilirseniz hem benim arkadaşımın işine hemde bilmiyorum uygun olur mu programdan yararlanmak isteyen forumdaki arkadaşların işine yararsa faydalanabilirler...
Sağlıcakla...

Çözüm
Abey.Gaza geldim tümünü sayfaya göre ayarladım.
Çeeviriciyide sayfadan alıyor ama aslında internetten çekilebilinir.
Yada Döviz türü seçilince inputbox açılır ve oraya o ankikuru manuel de yazabilirsiniz ama ben hücreye sabitledim siz koda yazmışsınız ve kod ile alakası kalmadı hiçbirşeyin artık.

Daha bence ayarlanması gereken yerler olabilir esasen.Bu dosyayı deneyin. azraep hocamızda bitirince ekleyecek belki o daha kullanışlıdır.Comboların görünmesini istemediğiniz kolan genişliklerini 0 yapın koddan.

rrrtt.gif
Merhaba abey.

Gifi izleyin ve bence checkboxlar(combobox yazmışsınız) buna gerek yok.
Yukarı alt oka tıklayınca çalışıyor ve sadece rakam girme olayıda ekledim.

rrrr.gif

Son hali bu Toplam a basmaya gerek yok.Ayrıca heryerde Val kullanılmaz ondalıkları almaz.

hhh.gif

Konu Sahibi
Hocam bir harkasınız desem...
Çok teşekkür ederim...
Kaç aydır unutmuştum ben bunu...
Emeğinize sağlık....

Rica ederim abey.Normalde sabitler yada fiyatlar yada ayarlar adında bir sayfa olsa ve fiyatlar buraya yazılsa daha mantıklı olur ve kullanıcı kodda fiyatları aramak zorunda kalmaz.

Konu Sahibi
Kesinlikle haklısınız...
Ben başta öyle başlamadım,sonradan da geri dönüş yapamadım...Unutmuştum zaten programı...İlgine çok teşekkür ederim Hocam...

Yapmışken birşeye yarasın :)
Fiyatlar adında sayfa ekledim oraya içecek ve kurye ve eve teslim gibileri girersiniz kod ile iş kalmadı.
içecek comboboxun sütununu 2 yaptım ve tıklayınca genişliyor seçince eski haline geliyor.
Eğer o combonun 2.sütununu gizlerseniz alttaki koddaki 80 yerine 0 yazın.
Dahada gelişir ama şimdilik yeter.Gelişmesini istiyorsanızda yeni konu açıp yazın.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

fff.gif

Eğer isterseniz yeni bir örnek
daha kodlarını hazırlayamadım
en kısa sürede hazırlamaya çalışırım
Lokanta_Cafe.JPG

Konu Sahibi
Ya Rafez gardaşım,Hocam ne yalan söyleyeyim bende size yapar mısınız diyecektim..Utandım inanın..Ama gerçekten harikasınız..Bu mesajımı cep telefonumdan yazıyorum yarın ilk işim bilgisayarımı açıp bakmak olacak...İnanın çok teşekkür ederim...

Abey.Gaza geldim tümünü sayfaya göre ayarladım.
Çeeviriciyide sayfadan alıyor ama aslında internetten çekilebilinir.
Yada Döviz türü seçilince inputbox açılır ve oraya o ankikuru manuel de yazabilirsiniz ama ben hücreye sabitledim siz koda yazmışsınız ve kod ile alakası kalmadı hiçbirşeyin artık.

Daha bence ayarlanması gereken yerler olabilir esasen.Bu dosyayı deneyin. azraep hocamızda bitirince ekleyecek belki o daha kullanışlıdır.Comboların görünmesini istemediğiniz kolan genişliklerini 0 yapın koddan.

rrrtt.gif

Çözüm
Konu Sahibi
#Refaz Hocam,böyle daha harika olmuş.Hem sadece içecek veya tavuk yemekleri ile sınırlı da kalmamış oluruz.Yemek menüsü de ekleyebiliriz...
Çok teşekkür ederim...Sizin bu yapacağınızı bu şekilde ayarlayabiliriz.1686558626302.png

Konu Sahibi
Ayarlayamazsanız son halini ekleyin.
Refaz Hocam, konu ile ilgili değil ama ben tarihle ilgili formülleri yapamıyorum formül derken ben office 365 kullanıyorum bunda da "Data Picker Time" kontrol düğmesinde yok..Sizin bir videonuzu izledim MSCOM ile ilgili yabancı bir siteden indirmişsiniz.Ama ona göre de yaptım bunu ama bir türlü yükleyemiyorum.Ha bire yüklenemedi mesajı veriyor bilgisayarım ne yapmalıyım...?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri