• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listwiew de görünüm Biçimi Hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese kolay gelsin. Bir soru soracaktım umarım başlık yeri doğrudur.
Sorum Şöyle: Form sayfamızda Listwiew penceremiz var ve Excel sayfada göründüğü gibi (Kopya Gibi) oluşturma imkanı varmı?
Neden sordum sebeb ekteki resimde.
Kullanıcı excel sayfayı göremediği için verileri girme aşamasında görünüm çok karışık görünüyor, sütun genişliklerinden kaynaklı.
Bunun imkanı varmı yoksa hiç uğraşmayayım diyorum.

Listview yandaki resim gibimi olmasını istiyorsunuz. Yazdırılma ön izlemesi mi yapmak istiyorsunuz.

Konu Sahibi
Hayır yazdırma ön izleme değil onda sorun yok. Listwiew görünümü yazdırma gibi görünebilirmi onu diyorum.
Sütunların birleşme ve genişlik kısalık kaynaklı görünümü. Yazdır modundaki gibi görmek mümkünmü onu soruyorum.

Evet olur biraz inceleme yaparsanız bulursunuz

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

80, 100 bunlar genişlik için

Konu Sahibi
Emeğine sağlık fakat bunlarda değil çare. Birleştirilmiş sütun kaynaklı olarak veriyor çirkinliği Örneğin A sütundan H sütunu kadar olsun genişlik D5 sütunu A5 satırında H 5 satırına kadar birleşik ise Ve verimiz Örneğin Kısa cümle. İşte burada Listwiew de soldan gördüğü için A5 gibi görünüyor örnek resimde var.

Kısaca resimdeki sorunu kaldırmanın yolu mümkün mü?

Anladım evet mümkün, birleştirilmiş hücrelere veri girmek için farklı prosedür kodlar kullanılır.
Örnegi: Düzenleme için birleştirilmiş hücreleri ayırmak gerekir Tahsis.Range("D5:H5").UnMerge şeklinde kod satırları kullanmanız gerekir.

diğer kodlarınızı ekleyin

Birleştirilmiş hücreleri yeniden birleştirmek gerekir Tahsis.Range("D5:H5").Merge
şeklinde olacak.
Anlatımım size bir çok soru işareti bıraktı ise
Dosyanızı ekleyin

Konu Sahibi
Dosya içeriğinde benzer durumlar çok fazla bana sadece birini tamamlasan yeterli diye diğerlerini sildim şimdilik.
Bu türde ilk defa uğraşıyorum. Webde hiç benzerine denk gelmedim araştırmalarımda.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri