• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview tarih satırı düzgün gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

turgay1983

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhaba arkadaşlar benim çalışma kitabımın içindeki AE_CariRapor formumdaki LwEkstre listview gelen bilgilerde tarih satırı nedense karmaşık geliyor. bunun sebebini çok araştırdım ama bulamadım. veriler exceldeki RaporSayfasi sayfasından geliyor. yardımlarınızı bekliyorum

Çözüm
Merhaba.
Zamanında dosya arşivlemiştim ve sizinkine uyarladım.
Tarih ve sayısal sütunlarda doğru sıralama yapmadığı içindi galiba arşivlemem sebebi.

Kod dinamik çalışrı yani her sütunda çalışır sadece 1.Sütun istiyorsanız ayarlamanız gerekiyor.
Kodlar altta.

zzz.gif

SortListView ListView1, ColumnHeader

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
merhaba arkadaşlar benim çalışma kitabımın içindeki AE_CariRapor formumdaki LwEkstre listview gelen bilgilerde tarih satırı nedense karmaşık geliyor. bunun sebebini çok araştırdım ama bulamadım. veriler exceldeki RaporSayfasi sayfasından geliyor. yardımlarınızı bekliyorum
yardımcı olabilecek var mı?

Listele satırındaki kodu aşağıdaki gibi değiştirin

HTML:
Kod:

Burada problem nerede acaba?

1675356824706.png

Konu Sahibi
bende aşağıdaki gibi geliyor nedenini anlamadım
Ekli dosyayı görüntüle 15313
hocam listview in ColumnClick işlemine aşağıdaki kodu işleyince sapıtıyor, bu formülü silince düzeliyor formüldeki hata nedir

With LwEkstre
.Sorted = False
.SortKey = ColumnHeader.Index - 1 '1. Sütun
If .SortOrder = lvwAscending Then 'Artan sıralama
.SortOrder = lvwDescending 'Azalan sıralama
Else
.SortOrder = lvwAscending
End If
.Sorted = True
End With

Merhaba.
Tarih ve sayısal sütunlarda doğru sıralama yapmadığı içindi galiba arşivlemem sebebi.

Kod dinamik çalışrı yani her sütunda çalışır sadece 1.Sütun istiyorsanız ayarlamanız gerekiyor.
Kodlar altta.

zzz.gif

HTML:
C#:

Çözüm
Buradan şunu mu anlıyoruz Refaz hocam. Sıralama sadece metinsel yapılıyor. Sayısal sıralama için kodlama gerekli.

Refaz hocam ek olarak şunu nasıl yaparız?

İsim 1
İsim 12
İsim 15
İsim 104
İsim 1255

.......

gibi verilerde doğru sıralamayı nasıl alabiliriz.

Sayısal ve tarihsel verilerde çok iyi çalışıyor kod.

Buradan şunu mu anlıyoruz @Refaz hocam. Sıralama sadece metinsel yapılıyor. Sayısal sıralama için kodlama gerekli.
Dediğim gibi abey bir zamanlar benimde aynı sıralama olayı gelmişti tarih ve sayısalda ve araştırmada yazdığım kodları bulmuştum ama başka yol varmı pek araştırmamıştım daha doğrusu yapamamıştım.
Dediğiniz sıralama ise youtubede bir video vardı bulabilirsem bir bakarım yada kendim uğraşıtım vakit olunca.

Konu Sahibi
Merhaba.

Kodlar altta.

Ekli dosyayı görüntüle 15363

HTML:
C#:
çok teşekkür ederim şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor

Rica ederim abey.
Youtubedeki videoyu buldum ama heralde video ekleme foruma uygun değil.
Ordaki dosyayı indirdim dosyada D sütunundakileri A sütununa kopyalayıp sıralıyor ve çalışıyor.

Listviewe uyguladım A yada D sütunlarından bağımsız diziye alıp yaptım sıralama tam çalışıyor ama listviewde sıralatınca tekrar sıra bozuluyor kısaca olmuyor belki tam çok çok çok kodlar yazılıp yapılabilinir ama çok zor gibi.
Dosyayıda ekledim incelersiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri