• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview otomotik sıralama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sanalx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,394
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sanalx

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba Kolay gelsin arkadaşlar
Kaydedeceğim çekleri tarih sırasına göre sıralıyor fakat eski tarihten yeni tarihe doğru sıralanmasını istiyorum hem excelde hem listviewde bu şekilde görünecek extresini aldığımda da aynı şekilde olacak.. bir kaç kod uyguladım ama olmadı yardımarınızı bekliyorum
saygılar...

Merhabalar,
Ekli dosyada Sırala isminde bir function oluşturdum,
Userform içerisindeki Sırala Sub'ını devre dışı bıraktım,
Userform İnitialize kodlarınızın başına x=Sırala yordamını çağırdım
Userform açılışında önce cekler sayfanızdaki veriler tarih sırasına göre yeniden eskiye (Büyük tarihten küçük tarihe) şeklinde sıralanıyor,
Daha sonra userform açılıp sizdeki kodlar ile cekler sayfasından verileri bu sırada çekiyor.
(Not: Tarih sıralamasını küçükten büyüğe şeklinde sıralamak isterseniz, function kodları içerisindeki If CDate(D2(i)) < CDate(D2 ( y ) )Then kodunu
If CDate(D2(i)) > CDate(D2( y ) )Then şeklinde değiştirmeniz yeterli olacaktır)
Deneyiniz...

Teşekkürler ilginiz için fakat ben açamadım hata mesajı veriyor resimdeki gibi
Ekli dosyada(benim eklediğim dosyada) Userform1 adlı userform sorunsuz açılıyor, başka bir dosyada mı deneme yapıyorsunuz? Sizin dosyanıza yalnızca bir modül ekledim ve adımları yukarıda yazdım, dilerseniz modül kodlarını buradan paylaşayım ve siz kendi dosyanıza modülü ekleyip deneyin;
HTML:
C:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
bu listede bi tuhaflık olmus ne tutar görünüyor ne cek seri no lar ne banka ne de cek durumu

Merhaba, kopyala yapıştırdan kaynaklı benim hatam, modül kodlarını aşağıdaki şekilde deneyiniz.
HTML:
C:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
malesef olmadı .. bir iki satır komutla düzelir diye değiştirebilirim diye düşünmüştüm bu kadar çok kod beklemiyordum açıkcası. resimdeki gibi görünmesini istiyordum..

Sizdeki çalışan dosyaya bir modül ekleyip;
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
kodları içerisine yapıştırın, daha sonra userform initialize kodunuzun içerisine, x=Sırala yazın ve formu açın, muhtemelen çalışacaktır diye düşünüyorum.

Konu Sahibi
Dediğiniz şekilde yaptım fakat yine aynı hatayı verdi.. sanırım MS officeimde sorun var

Konu Sahibi
Tüm dosyaları sorunsuz şekilde açıp kullanabilmem için burda bir eksiklik var mı yada bunla ilgili midir hata

Deneyiniz.

Konu Sahibi
Teşekkürler. satır sil dediğinde bir alttakini siliyor. filtreleme yaparsan doğru satırı siliyor

Güncelledim. Tekrar indirin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri