• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listeden seçili satırları yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

konukoray

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
konu kapalı olduğu için yeni bir post açmak zorunda kaldım.

Daha önce Sayın ubak ve Sayın askan yardımları ile elde etmiş olduğumuz dosyamızı bir miktar değiştirdim ve yeni sayfalar ekledim. Örneği ekte.
Daha önce A4 sayfalarına işaretli satırları tek tek yazdırıyorduk. Şimdi A6 sayfaları ekledim ve bu kez aynı anda “liste” sayfasından işaretli satırları 4 er 4 er yazdırmak istiyorum diğerlerine ilave olarak. Başaramadım ☹ Yardımınıza ihtiyacım var…

Teşekkür ederim.

Çözüm
Alttaki kodu bir deneyin.30 yazan yeri değiştirirsiniz print yaparken 30 saniye beklemesi gerek normalde.
Ayrıca excel açılışındaki set yapılan yerler vs... başka kod içine alınmalı ama o sonraki iş.
Doğru çalışırsa indirimsiz olanıda aynı mantıkla yapabilirsiniz.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
Refaz, Yusuf43 emeğinize sağlık, ilginiz için teşekkür ederim. Ancak ihtiyaç olan çalışmayı doğru anlatamamış olduğumu düşünüyorum. Müsadenizle tekrar deniryorum;
"A4 indirimsiz" ve "A4 indirimli" sayfalarının yazdırılmasında sorun yok.
Ben kırmızı renk ile işaretlemiş olduğum "A6 indirimsiz" ve "A6 indirimli" sayfalarının yazıcıya gönderilmesini istiyorum. Şöyleki;
"liste" sayfasında ki satırlardan X ile işaretlenmiş olanlarının ilgili butona basılması ile R37-T40 aralığına yapıştırılması ve akabinde sayfanın yazıcıya gönderilmesini istiyorum. Tabi seçili satırların tamamlanmasına kadar işlemin tekrar etmesi gerekiyor.
Her seferinde 4 satırı kopyalayıp yazdırması gerekli. Sayı 4 ün katlarına eşit olmuyorsa sorun değil bazıları boş kalabilir.
Örnek olacak A4 sayfaları için atanmış buton makroları incelenebilir. Onlarda satır satır yazma işlemi olurken A6 larda her seferinde 4 satır yazılmalı.
Bu işlem ile matbaadan daha önce bastırmış olduğum renkli şablonlar üzerine çıktı alacağım.
İlk excel dosyası ile basılı şablonun görselini ekliyorum. Umarım açıklamam anlaşılır olmuştur.
Teşekkür ederim.

Rica ederiz ama 5.Mesajdaki yerleri değiştirmemişsiniz,
Excel açılırken hata veriyor ve hücrelerede tıklayınca hata vriyor birde bununla uğraşıyoruz hata için.
Diğer sorunuz için deneyeceğim.

Alttaki kodu bir deneyin.30 yazan yeri değiştirirsiniz print yaparken 30 saniye beklemesi gerek normalde.
Ayrıca excel açılışındaki set yapılan yerler vs... başka kod içine alınmalı ama o sonraki iş.
Doğru çalışırsa indirimsiz olanıda aynı mantıkla yapabilirsiniz.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Refaz çok teşekkür ederim. Değişiklikleri uyguladım. Şu an gayet başarılı şekilde çalışıyor. Bazen kod hatası vermekte (mesela yazdırma yarım kaldıysa gibi beklenmeyen durumlarda) ama çok önemli değil yeniden başlatınca sorun kalmıyor. Sayfaları gizleyince makro çalışmadığı için kısmi koruma altına aldım kullanıcılar bozmasın diye. Bir süre test edeceğim. Daha sonra farklı bir (internetten veri çekme) ilaveye daha ihtiyacım olacak ama onu başka bir başlıkta açmam gerekiyor sanırım.
Demişsiniz, bu konuyu pek anlamadım. Forumda arayacağım, varsa öğreneceğim.
Tekrar teşekkür ediyorum emeği geçen arkadaşlara. Dosyanın güncel halini ekliyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri