• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü LİSTBOX'da ilk satırları değil son satırları görebilmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hcey40

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba ekteki çalışmada 3 adet ListBox bulunmakta. Userform açıldığında bu ListBoxlardaki listeler oluşuyor ve kaydırma ile baştan sona doğru kontrol yapılıyor.

Acaba Userform açıldığında bu listenin baş tarafı değil de en son kısmı gözükür hale getirilebilinir mi?

İkinci sorum ise KAYDET butonuna basınca Userformdaki bilgiler Sayfa 1 deki yerlerini alıyor ama excel dosyasında kaydedilmesi için tekrar Excel Kaydet işlemini yapmamız gerekiyor. Bu KAYDET butonuna bir kod ile mümkün olur mu?
Teşekkürler

Çözüm
Merhaba,
ListBox1.RowSource = "LABORATUVAR!a2:R65536" yerine;

ListBox1.RowSource = "LABORATUVAR!a2:r" & Sheets("LABORATUVAR").Range("a65536").End(3).Row

şeklinde kullanırsanız boş verileri getirmez ve sorununuz ortadan kalkar.
Kayıt işlemi yaptığınız kodların altına ThisWorkbook.Save ekleyebilirsiniz
Merhaba,
ListBox1.RowSource = "LABORATUVAR!a2:R65536" yerine;

ListBox1.RowSource = "LABORATUVAR!a2:r" & Sheets("LABORATUVAR").Range("a65536").End(3).Row

şeklinde kullanırsanız boş verileri getirmez ve sorununuz ortadan kalkar.
Kayıt işlemi yaptığınız kodların altına ThisWorkbook.Save ekleyebilirsiniz

Çözüm
Konu Sahibi
Çok teşekkürler. Aslında Listbox geldiğinde doğrudan son satırlar görüneblir mi diye sormuştum.
Yani şu anda ListBox geldiğinde listenin en başı görünüyor ve kaydırma ile sona ulaşıyoruz. Bunu yapmadan son satır görünemez mi diye sormuştum. Ama bu da en azından boş satır olayını çözüyor ki o da bir dertti.
Çok sağ olun.

Listbox a verileri diziyle alın.
Ben listbox3 için yaptım.
Diğerlerini de siz uyarlayın.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri