• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox comboboxlar dolmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

xmenx

Gold Üye
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
4 Kasım 2025
Konu Sahibi
Merhaba ekteki dosyada listbox sayfaya bilgiler geliyor fakat comboboxlar dolmuyor .Alttaki kodlardan kaynaklı ama bu kodların önemi nedir bunları kaldırınca düzeliyor

Rs.Close: Con.Close
Set Con = Nothing
Set Rs = Nothing
sql = ""
son = Empty

Bunlar önce recordset ve bağlantıyı kapatıp sonrada hafızayı boşaltmak için kullanılır.

Konu Sahibi
Teşekkür ederim hocam silince sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyor ondan dolayı sorayım dedim. Hocam peki ekleyince comboboxlar çalışmıyor sebebi nedir

Şu an dosyayı inceleyemiyorum o nedenle sadece tahminde bulunabilirim büyük bir ihtimalle kod içinde bir yerler de kapatılmış oldukları için tekrar kapatmaya çalışmak hataya sebep oluyordur
Kullandığınız kodu ekler mısınız?

sorunuzu yanlış anlamış olabilirim ama anladığım kadarıyla sorun connection'ı yani con.'u kapatmanızdan kaynaklanıyor
ilk açılışta bağlantı/connection açılıyor ama siz recordset ile veri aldıktan sonra con.close ile kapattığınızdan tekrar recordset açmaya çalıştığınızda bu sefer connection/bağlantı açmadığınız için hata veriyor
ya connection/bağlantı public olacak ve kitap kapanana kadar kapatılmayacak yada her işlemden önce açılıp iş bitince kapatılacak

Konu Sahibi
Hocam bu şekilde yapınca çalıştı terminate içerisine koydum . Fakat böyle yapınca da kayıt düzenle yaptıktan sonra listbox değişmiyor userformu kapatıp açınca değişikliği gösteriyor

Kaydı nereden değiştiriyorsunuz?
Eğer user form aracılığıyla yapıyorsanız işlem yaptıktan sonra listboxa veri alma işlemini tekrar çalıştırabilirsiniz.

Konu Sahibi
İzin kayıt düzenle butonundan hocam Call UserForm_Initialize satırını ekledim fakat yine gelmiyor

Konu Sahibi
halily Hocam çok garip sayfaya 1 kayıt daha ekleyince doğru şekilde çalıştı anlamadım valla tek kayıt olunca listbox güncellenmiyordu . ! adet daha kayıt ekleyince doğru şekilde çalıştı alttaki resimde gibi .. Üst tarafdaki gife bakarsanız tek kayıt vardı listbox güncellenmiyorduGIF 23.12.2022 15-31-22.gif

listbox yordamının içine Rs.Close ekleyerek dener misiniz?
Rs tüm formda çalışacak şekilde tanımlandığından kapanmadığı için eski veriyi alıyordu
yordam içinde tanımlandığında yordam kapanınca kapanan recordset yada her hangi bir değişken form kısmında tanımlandığında form kapanana kadar korunur
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
denedim hocam şimdi çalıştı. Peki bu kodları eklememe gerek varmı .
Rs.Close: Con.Close
Set Con = Nothing
Set Rs = Nothing
sql = ""
son = Empty

Rs.close kullanılmazsa hafızada kalan eski verileri getirebilir bu nedenle kapatılması yerinde olur.
Con.Close ise bu durumda kapatılmamalı. Eğer kapatılırsa da yeniden açılmalı ki recordset veri alabilsin

Konu Sahibi
anladım hocam dediğiniz gibi listbox içerisine ekledim kodu Rs.close fakat diğer kodlar con.close eklemedim fakat bu kodlarıda Rs.Close altına eklememe gerek varmıdır bunlarda hafıza kalanları boşaltıyor sanırım
Set Con = Nothing
Set Rs = Nothing
sql = ""
son = Empty

Set Con = Nothing
Dışındakileri ekleyebilirsiniz.
Deneme amaçlı olarak isterseniz Set Con = Nothing kodunu da ekleyin sorun çıkıp çıkmadığını anlamış olursunuz ama o kod doğrudan connection'ı boşaltacağından
hata verecektir

Çözüm
Konu Sahibi
Evet hocam denemiştim 2 dk önce dediğiniz gibi hata verdi bu şekilde sıkıntısız çalışıyor çok teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri