• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox çoklu seçim yaparak kayıt değiştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

xmenx

Gold Üye
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
4 Kasım 2025
Konu Sahibi
Merhabalar ekteki dosyada lsitboxa sayfadaki kayıtları alıyorum . Benim yapmak istediğim izin türünden raporlu olanları seçtiğimde onay türü değiştirmek istediklerimi seçerek seçtiklerimin onay türünü değiştirmesi yardımlarınız için teşekkür ederim

Çözüm
Merhaba, kolaylık olsun diye form üzerine checkbox ekledim.
Bu checkbox ile multiselect ya da singleselect olayını kolaylıkla ayarlayabiliyorsunuz.
Her türlü kayıt işlemi sorunsuz çalıştı
Dosyanız ektedir.
Merhabalar ekteki dosyada lsitboxa sayfadaki kayıtları alıyorum . Benim yapmak istediğim izin türünden raporlu olanları seçtiğimde onay türü değiştirmek istediklerimi seçerek seçtiklerimin onay türünü değiştirmesi yardımlarınız için teşekkür ederim
Merhabalar, dosyanıza baktığımda, hali hazırda bulunan listbox üzerinden raporlu personeli seçip, formun en altında bulunan textboxlara seçilen personel bilgilerinin düzgün bir şekilde geldiğini, bu personelin onay türünü değiştirip kaydettiğim zaman da sorunsuz bir şekilde kaydı tamamladığını gördüm.

Tek sorun kodlarınızdaki;

Private Sub CommandButton5_Click()
Application.ScreenUpdating = False

'ThisWorkbook.Sheets("ÖZET").Activate
'ThisWorkbook.Sheets("ÖZET").Select

Özet sayfasına yönlendirmede yaşandı, o da örnek dosyanızda öyle bir sayfa bulunmadığı için hata verdi. iki satırı iptal ettiğimde sorunsuz çalıştı.

Farklı bir işlem mi yapmak istiyorsunuz acaba?

Konu Sahibi
Şöyle yapmak istiyorum evet tek tek yapabiliyorum fakat çoklu seçim yaparak diyelim 20 satır seçtim listboxda seçtiklerimde değişiklik olsun istiyorum. Bana sorsun butona tıkladıgımda çoklu seçim olarak mı tek tekmi değişiklik yapmak istiyorum diye eğer çoklu seçim yapmak istersem alttan seçimleri yapıp onayla diyerek değişiklik yapması

İnceleyin

Konu Sahibi
Caylak hocam düzeltme işi sorunsuz çalışıyor fakat çoklu seçip yapıpı yapmıcagımı sorması için nasıl yaparız. Userform açılırken coklu seçim olmucak eğer düzeltmek istediğimde çoklu seçimmi tekli seçimmi olması için

Caylak hocam düzeltme işi sorunsuz çalışıyor fakat çoklu seçip yapıpı yapmıcagımı sorması için nasıl yaparız. Userform açılırken coklu seçim olmucak eğer düzeltmek istediğimde çoklu seçimmi tekli seçimmi olması için
O kontrolü kodlarınıza ekledim zaten, şayet tek seçim yapıp düzeltme butonuna tıklarsanız, eski kodunuz aynen çalışacaktır.

Konu Sahibi
Evet hocam listbox u tek seçim olarak ayarladım multi seçmiyor şimdi

Konu Sahibi
Dosyaya bakarsanız hocam tek seçim olarak ayarldım listbox . Birde tek seçim olunca değişiklik yapmıyordu onay turunu
LbTextDoldur
LbMonoSelect
be şekildeydi alttaki gibi yapınca düzeldi
LbMonoSelect
LbTextDoldur

Şimdi tek seçimde çalışıyor fakat kullanıcı çoklu seçim yapmak istediğinde çoklu seçim aktif olup ondan sonra iş bittikten sonra tekrar tekli seçime dönmesi gerekiyor

Merhaba, kolaylık olsun diye form üzerine checkbox ekledim.
Bu checkbox ile multiselect ya da singleselect olayını kolaylıkla ayarlayabiliyorsunuz.
Her türlü kayıt işlemi sorunsuz çalıştı
Dosyanız ektedir.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri