• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü listbox arama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mustafa070707

Yeni Üye
Aldığı beğeni
22
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
arama kodunu farklı bir projeden aldım fakat çalıştıramadım yardım edersiniz sevinirim

Çözüm
Deneyin.
Listboxun üzerine label ekleyip başlıkları yazın.Başlık olsun derseniz bir sayfa eklenip oraya kopyalama vs... bir sürü teferruat gerekecek.
içerik olarak aratacaksanızda combonun change kodundaki like olanı aktif edin.

ddd.gif
Deneyin.
Listboxun üzerine label ekleyip başlıkları yazın.Başlık olsun derseniz bir sayfa eklenip oraya kopyalama vs... bir sürü teferruat gerekecek.
içerik olarak aratacaksanızda combonun change kodundaki like olanı aktif edin.

ddd.gif

Çözüm
Hata veren satırı silin bende vermemişti onu yazma sebebim listboxu temizlemede clear yöntemi bazen uzun sürüyordu.
Textbox namına birşey yok dosyada :)
Kodda textbox5 gibi bişeyler var ama kendi yok :)
Eklerseniz ve tam açıklarsanız yarın akşama doğru balkarım.
Rica ederim bu arada.

aramayı textboxta yapmak için nereyi değiştirecem
Ne araması listbox ise combochange kodunun aynısı olmalı sadece if içindeki combo adı değişir heralde.Tam açıklarsanız ve textboxtta eklerseniz bakarız ama az uğraşırsanız kendinizde çözersiniz.
Bu arada şu youtubedeki excelcinin kullandığı döngüyü kullanmayın bence yani son satıra kadar döngü kurup sayır boşsa exit for gibi kısmı yani.Tahmin ettim sadece youtubedeki o kişiden esinlendiğinizi B ile başlıyordu galiba kanal ismide.Belki ben yanlışta tahmin etmişimdir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri