• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Koşullu biçimlendirme/şartlı eğer formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar şartlı eğer formülü konusu açmıştım (https://excelcozum.com/konu/sartli-eger-formulu.8442/) ve site dostu tarafından çözüme ulaştı. Dosya üzerinde çalışırken satırın renklendirmenin daha doğru olacağını gördüm. ve koşullu biçimlendirme kullandım .Koşullu biçimlendirme kullanmadan dosyada kullanılan kodlar da düzenleme ile yapılabilir mi ve boş satırlara TL para birimi yansımasın bu iki konuda yardımlarınızı rica ediyorum Dosyam ektedir

Çözüm
Merhaba arkadaşlar şartlı eğer formülü konusu açmıştım (https://excelcozum.com/konu/sartli-eger-formulu.8442/) ve site dostu tarafından çözüme ulaştı. Dosya üzerinde çalışırken satırın renklendirmenin daha doğru olacağını gördüm. ve koşullu biçimlendirme kullandım .Koşullu biçimlendirme kullanmadan dosyada kullanılan kodlar da düzenleme ile yapılabilir mi ve boş satırlara TL para birimi yansımasın bu iki konuda yardımlarınızı rica ediyorum Dosyam ektedir
Deneyiniz

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Koşullu biçimlendirmeyi silip kodu şu şekilde deneyin:
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Koşullu biçimlendirmeyi silip kodu şu şekilde deneyin:
HTML:
Kod:
Yardımınız için teşekkür ederim Sayın askan ama sonuç resimdeki gibi oldu. Negatif sayıları -1 ile çarpmadı ve aktarmadı font kırmızı yerine satır kırmızı oldu. Boş satırlarda TL ifadesi de duruyor

Deneyiniz

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Deneyin.
HTML:
Kod:
NOT. F sütununu silin, boş hücrelerdeki TL ler si

Deneyin.
HTML:
Kod:
NOT. F sütununu silin, boş hücrelerdeki TL ler silinecektir.
Yardımınız için teşekkür ederim Sayın Alicimri uygulama yaptığımda sade değişiklik yapılan hücrede Kırmızı font oluyor satırdaki diğer sütunlarda değişiklik olmuyor

Konu Sahibi
Deneyiniz

HTML:
Kod:
Yardımınız için teşekkür ederim Sayın SNNAY sizin eklemiş olduğunuz dosyada çalıştıramadım ama benim eski dosya kodu eklediğimde sorunsuz çalıştı. Ulaşmaya çalıştığım sonuç bu şekildeydi. Emeğinize sağlık

Yardımınız için teşekkür ederim Sayın @Alicimri uygulama yaptığımda sade değişiklik yapılan hücrede Kırmızı font oluyor satırdaki diğer sütunlarda değişiklik olmuyor
Macro, hücre değeri değiştiğinde değil düğmeye tıkladığınızda çalışıyor.

Konu Sahibi
Macro, hücre değeri değiştiğinde değil düğmeye tıkladığınızda çalışıyor.
Öyle deniyorum zaten F sütununu sildim yeni sütuna aktarım yapıyor. Boş satırlardaki TL görünmüyor ama söylediğim gibi sadece pozitif sayıya dönüşen hücredeki font değişiyor. Belki de ben yapamıyorum İlginiz için teşekkür ederim

Konu Sahibi
Dosyada sorun yok, benim kodladığım gibi çalışıyor. Ben istediğinizin bu olduğunu anlamıştım. Neyse zaten Sn SNNAY konuyu çözüme bağlamış. İyi geceler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri