• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Koşullarıma (Şartlarıma) Uyan Değeri Bulma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ekselmymind

Yeni Üye
Aldığı beğeni
10
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar dilerim,

Şöyle bir excel hesaplama sayfası yaptım.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu tabloda 723 (sol üst) yazan yere değerleri ben giriyorum.Buna karşılık kullanılacak çubuk sayısı ve çapı bulunuyor.Bunu bulurken 3 kriterim var ;

1- Minimum çubuk sayısı 3 ve üstü olmalı , tabloda mavi taralı kutucuk olan yer yani en az 3 veya üstü olmalı
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

2-Çubuk çapı en az, tabloda mavi taralı kutucuk olan yer

3-Alanı az, veya girilen alana (723) en yakın olmalı , tabloda mavi taralı kutucuk olan yer

mesela 723 için uyan kriterler "sığar" olarak belitilmiş ama hepsi kullanılmaz üstte saydığım kriterlere uymalı,
, 3 fi 18 yani

bunları nasıl otomatik girdiğim değere göre seçtirebilirim ? ,(değerler 723 yerine girilecek).

örneğin 902 için 3 fi 20 seçmeli

örneğin 1093 için 3 fi 22 seçmeli

bunları seçtirecek/bulacak formülü en basit şekilde nasıl yazabilirim, nedir ?

Beni aşan bir konu olduğu için yardım almak istedim.

teşekkürler

Merhaba,
Soru tam anlaşılmadı ama deneyin.
HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
723 için 20 değerini verir sonrası ne olacak anlamadım.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri