• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Klasör içindeki sayfalardan veri alma hk

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Şimdi bi AnaProgram diye excel dosyamız var. data sayfasındaki Q1 hücresine 2022/MART yazıp yanındaki butona bastığımda yapmasını istediğim şey şu;

data sayfasının K1'den bşlayıp aşağıya doğru giden bir numara listesi var gördüğünüz gibi onları tckimlik farzedelim. Orada yazan numaralara ait AnaProgram ile aynı klasör içersinde dosyalar var. Yani 15616.xlsm 45646.xlsm 5465456.xlsm gibi K1'den itibaren aşağıya kadar ne kadar yazıyorsa o kadar dosya olacak.

Devamında bu dosyanın içersinden Q1 de yazılan tarihin yani örnek olarak 2022/MART yazıp butona bastıysak sayfa içlerindeki yazılan tarihlerin yanındaki tutarı, ad soyadı, ve esas noyu çekicek.. Aynı sayfada birden fazla aynı tarihte veri olabilir kaçtane varsa o kadar çekmeli

Örnek bir gösterimi AnaProgram içindeki ictoplam'da gösterdim.. Yardımcı olabilir misiniz

Çözüm
denemelerimde A:IP arasına kadar veri almada sorun yaşamadı ama ondan sonra sorgu çok uzun olduğu için hata verdi.
kodun son hali
A2 nin altındaki eski verileri temizleme ve
esas no alanını düzeltmeye çalıştım
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
tablo yapınız biraz karışık
bazı kitaplarda sadece A: D arasında iken bazılarında hem A: D hem de F:I arasında var bu durumda ne yapılacak ?
en fazla nereye kadar gidecek? yapı sabıt mi 4 veri 1 boşluk 4 veri 1 boşluk.......... yapısında mı olacak?

ayrıca ilgili yerde ictoplam'da veri varsa ne yapacak üstüne mi ekleyecek verileri silip yerine mi yazacak?

Önemli: eğer 4 veri 1 boşluk 4 veri 1 boşluk.. yapısında çok fazla ayrık blok olursa sorgu sınırını aştığı için hata verebilir o zaman kodlar değişir ama süre uzayabilir
Not: referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeliHTML:
Kod:

Konu Sahibi
hocam geç cevapladığım için özür dilerim dün girememiştim. Çok teşekkür ederim emeğinize, istediğimiz gibi olmuş..

ictoplamda Veriler silinip yerine yazılacak üstteki mesajınıza şuan alt alta ekliyor. Bunu düzenleyebilirsem bomba olmuş..

Birde şu mesajınız için
HTML:
Kod:

4veri bir boşluk sağa doğru çoğalabilir. Şuanda komple mi aliyor sadece C ve H'ımı alıyor

Konu Sahibi
45646.xlsm içindeki Kesinti sıra no 2 olanın esas nosunu değiştirip veri çektiğimizde orayı almıyor hocam. Böyle veriler yanyana gidecek.. Ben yanlışıkla ikisinide aynı esas no yazmısım.. Her kesinti sıra nosunda farklı oluyor

Tabi eğer olmaz diyorsan yapacak bişey yok hocam

4veri bir boşluk sağa doğru çoğalabilir.
en fazla ne kadar olabilir?
sorgularda karakter sınırı vardır
HTML:
Kod:
bu kod döngü içine alınmış yani 4lü blok sayısı 10 ise bu blok 10 defa alt alta eklenecek demektir ki bu durumda sorgu sınırı aşılırsa hata verir

denemelerimde A:IP arasına kadar veri almada sorun yaşamadı ama ondan sonra sorgu çok uzun olduğu için hata verdi.
kodun son hali
A2 nin altındaki eski verileri temizleme ve
esas no alanını düzeltmeye çalıştım
HTML:
Kod:

Çözüm
rica ederim)
sonuçları iyice kontrol ettiniz mi?
doğru mu?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri