• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kayıtlı Olmayan Kitap1.xlsx Dosyasını Kapatmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Yeni Üye
Aldığı beğeni
104
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar Merhaba;

Ofis365 Kullanıyorum. Bunla birlikte kullandığım makrolar var. makroları çalıştırdığımda açık olan Kitap1.xlsx dosyasını çalıştırdığım makro bittikten sonra aşağıdaki kod ile kapatmak istiyorum. ancak, dosya kayıtlı olmadığı için kapatamıyorum. Henüz kaydedilmemiş kitap1 dosyasını başka şekilde kapatabilir miyim acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

Sub kapat()
Application.CutCopyMode = False
Workbooks("Kitap1.xlsx").Close False
End Sub

Konu Sahibi
Merhaba;

Bu sefer oluşan yeni çalışma kitabını kapatıyor,
Sorun şu şekilde

Boş Excel çalışma kitabı açıyorum. Otomatik Kitap1 ismi ile açılıyor.
Eklentilerde var olan makrolarımda rapor hazırlıyorum. Hazırladığım Dosya Adı henüz kaydedilmemiş SONUC.XLS dosyası oluşuyor.
Ben Sonuç.XLS Dosyası haricindeki kitap ismi ile başlayan açık sayfaların kapatmak istiyorum.
Her iki dosya henüz kaydedilmediği için kapanmıyor.

Eğer "Kitap1" makro veya Dosya>Yeni ile oluşturulmuş ise önerdiğim şekilde kapanıyor.
"Boş sayfa" ile açılan ""Kitap1" denedim olmuyor. Thisworkbook.path ile dosya yoluna ulaşamıyorum.
Daha önce bu durumla karşılaşmamıştım.

Konu Sahibi
Merhaba,

Workbooks(1).Close False
olarak çalıştırdığım makronun altına yapıştırdım oldu.
Sadece eğer kitap1 varsa bu işlemi yapsın yoksa yapmasın istiyorum.

Konu Sahibi
Merhaba,

en son kotta kapatmıyor.
Workbooks(1).Close False bu kodda kapatıyor. buna göre koşul yaparsak seviniriim.

Eğer Excel.exe ile boş kitap açmıyorsanız, bu kodun çalışması gerekiyor.
Boş Excel'i nasıl açıyorsunuz.

Kusura bakmayın versiyon farklılığından sonuca ulaşamıyoruz galiba.
Önerim Masa üstünde Excel simgesini kullanmayın.
Direkt ilgili dosyanızı açın.
Yeni dosyayı Sağ tıklama Yeni ile oluşturun.

Bir dosyayı kapatırken dosyanın kayıtlı olup olmaması durumu değiştirmez. Ancak, dosyada değişiklik yapıldığı halde kaydedilmemişse kapatırken "Kaydedilsin mi?" uyarısı verir. Sizin yazdığınız kodun sonundaki False ifadesi, değişiklik olup olmadığına bakmaksızın dosyayı KAYDETMEDEN kapatmayı sağlar. Anladığım kadarıyla gözden kaçırdığınız çok küçük bir nokta var. O da şudur:
Kayıtlı olmayan bir dosyayı ilk açtığınızda dosyanın ismi "Kitap" şeklinde olur. "Kitap1.xlsx" şeklinde olmaz.
Yani dosya isminde uzantı adı olmaz. Dolayısı ile siz
Workbooks("Kitap1.xlsx").Close False
şeklinde bir kod yazdığınızda "Kitap1.xlsx" dosyası bulunamadığı için hata mesajı alırsınız.
Bunun yerine şu şekilde deneyin:
Workbooks("Kitap1").Close False

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Sayın AliCimri
Sayın Ümit Bakacak
İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü emeğinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri