• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Excel den veri alma kodu Revize

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

valerine_3108

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz. Sayın Alicimri hocamın yazmış olduğu kodu ekteki excele göre revize etmek istiyorum. çok teşekkür ederim.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Hocam iki Exceli birden yükledim Ali cimri hocamın çözümü linki aşağıdadır. Fakat Diğer Excele uyarlayamadım kodu yardımcı olursanız çok sevinirim .....

Konu Sahibi
Satın Alicimri Hocam değiştirdim fakat verileri getirmiyor. lütfen hocam bakabilir misiniz. yeni yüklemiş olduğum excel göre düzenleyebilirmisiniz. çok teşekkür ederim. çok sağolun.

Konu Sahibi
Ali hocam daha önceki hazırlamış olduğun kod veri çektiğim excel de 2 sayfa vardı. yeni yüklemiş olduğum excel sadece 1 sayfa var. örneği yüklemiştim. lütfen yarımcı olabilirmisiniz.

Merhaba,
Set Sy1 = ActiveWorkbook.ActiveSheet 'Burada bağlandığınız(kapalı excel dosyasının hangi sayfası olduğu tanımlanıyor.)
şayet Örnek.xlsx dosyasının Sayfa1 adlı sayfasını kullancaksanız;
Set Sy1=workbooks("Örnek.xlsx").worksheets("Sayfa1") olarak tanımlayabilirsiniz.

Bu da kayıtları getireceğiniz dosya
Set Sy2 = Workbooks(1).ActiveSheet
Bunu da dosyanızın adı ve sayfanızın adı şeklinde tanımlayabilirsiniz.
Set Sy2=workbooks("ANADOSYA.xlsx").worksheets("VeriGetir") gibi

Daha sonra da getireceğiniz satır sütun ya da aralık bilgileri ile beraber kayıtlarınızı çekebilirsiniz.

Sy2.range("A1").value=Sy1.range("A1").value
(Örnek.xlsx dosyasının Sayfa1 isimli sayfasının A1 hücre değerini ANADOSYA.xlsx dosyasının VeriGetir isimli sayfasının A1 hücresine getir.)
gibi.

En son #2 nolu mesajdaki örnekler (Yeni Klasör.zip) deki dosyalardaki verilerin hiç biri eşleşmiyor. Veriler o yüzden gelmiyor.HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri