• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı dosyalardan ilgili hücrelere aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

xmenx

Gold Üye
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
4 Kasım 2025
Konu Sahibi
Merhaba üstadlar ekte anapuantaj dosyasındaki tclere bakarak ve gazipaşa,sefakoy dosyalarındaki tc leri kontrol ederek ilgili günlerdeki hücrelere yazması . Yardımlarınızı rica ediyorum .Dosya ismindeki gazipaşa şubat puantaj ismindeki şubat ismini kontrol ederek anapuantaj dosyasındaki ay eşitse aktarım yaparsa çok iyi olur teşekkür ederim

Merhaba
Ekli dosyayı inceleyin
Yol = Thisworkbook.path olarak ayarlandı, siz olması gereken yolu yazarsınız.

Konu Sahibi
Caylak denedim şimdi tam istediğim çalışıyor fakat aktarırken alttaki gibi diğer hücreleride aktarıyor. AL sütununa bakarsanız

011.png
022.png

Caylak denedim şimdi tam istediğim çalışıyor fakat aktarırken alttaki gibi diğer hücreleride aktarıyor. AL sütununa bakarsanız

Merhaba, aceleden fazla saydım sanırım,
Döngülerin içerisindeki 38'i 35 yaparsanız sorun çözülecektir sanırım.
For x = 6 To 38 yerine For x = 6 To 35
iki adet döngü var ikisini de bu şekilde değiştirip dener misiniz?

Konu Sahibi
Birde hocam ben örnek olarak 2 dosya olarak ekledim fakat 6 adet daha dosya var kodu onlara göre alt alta eklemem gerekiyor sanırım

Birde hocam ben örnek olarak 2 dosya olarak ekledim fakat 6 adet daha dosya var kodu onlara göre alt alta eklemem gerekiyor sanırım
Hayır onu da döngü ile halledebiliriz.
Dosya adlarınızı ya da klasör içeriklerinizi bilmediğim için ben bu şekilde yaptım.
Dosya = Dosyaadı
İf Dosya = Buysa then
Sayfa = Budur
deyip tek bir bağlantıya yönlendirilebilir.

Konu Sahibi
makroyu çalıştırdıktan sonra işlem bitince hocam dosyaları açmaya çalışınca alttaki gibi uyarı veriyor
033.png

Konu Sahibi
Yani hocam anadosyanın bulundugu dizindeki xlsx dosyalarındaki ana dosyadaki ay hangisi ise diyelim şubat Gazipasa Şubat Puantaj sadece şubat içerenleri aktarsın çünkü yanlışlıkla mart dosyasınıda oraya atılabilir oyuzden böyle olması daha iyi olur

Sanırım bağlantıyı kapatmadığımız için oluşuyor bu hata, bende görünmüyor ama siz PtjAktar sub'ının en altına;
Rss.Close
Cnn.Close
Set Rss = Nothing
Set Cnn = Nothing
End Sub
şeklinde yazar mısınız?

Yani hocam anadosyanın bulundugu dizindeki xlsx dosyalarındaki ana dosyadaki ay hangisi ise diyelim şubat Gazipasa Şubat Puantaj sadece şubat içerenleri aktarsın çünkü yanlışlıkla mart dosyasınıda oraya atılabilir oyuzden böyle olması daha iyi olur
Mart dosyası orada olsa bile aktarım gerçekleşmez, çünkü kodlarda AnaPuantaj dosyasındaki Ay ve Yıl, puantaj dosyasındaki ay ve yıl ile karşılaştırılıyor.

Konu Sahibi
Rss.Close
Cnn.Close
Set Rss = Nothing
Set Cnn = Nothing
End Sub bunu ekleyince düzeldi oda :)
  • #13 ozaman çok iyi sadece şunuda yaparsak hocam sorun kalmıcak sanırım . diğer dosyalar için nasıl ekleme yapmam gerekiyor . eğer uğraştırırsa sizi ben uzun yoldan kodları alt alta eklicem

Dosyanızı güncelledim, inceleyin

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri