• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı Dosyadan ListBoxa veri Aktarımında Karşılaştığım Sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Feylosof
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 940
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Feylosof

Yeni Üye
Aldığı beğeni
156
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi Akşamlar diliyorum arkadaşlar.

Ekli dosyamda Arşivdeki puantajları ListBox1 e Listbox2 deki sayfalardan hangisini seçersem onun puantajını getiriyor. Buraya kadar sorun yok. Ancak Eklediğim resimde olduğu gibi 1. satır haftanın günlerinden oluşması gerekirken sadece altta veriler yoksa o sütunna ait günü gösteriyor. Diğer günler gözükmüyor. Dosyaları da ekledim.

Çözüm
sorun veri türü uyuşmazlığınızdan kaynaklanıyor olabilir
veri türünü belirlemek için ilk 8-16 satıra bakılıyor veri olan satırlarda veriler sayısal olduğu için başlık kısmınız hatalı veri olarak görünüp boşaltılıyor.
oysa veri olmayan satırlarda sadece 2 veri olduğundan excel veri türünü belirleyemediğinden metin gibi düşünüp 2sini de alıyor
bağlantı/connection kodunuza IMEX=1 eklemeyi dener misiniz
;extended properties=""Excel 12.0;hdr=No;IMEX=1"""
bu durumda verilerinizin hepsi metin formatında olur işlem yaparken sayısala çevirmeniz gerekebilira.gif
sorun veri türü uyuşmazlığınızdan kaynaklanıyor olabilir
veri türünü belirlemek için ilk 8-16 satıra bakılıyor veri olan satırlarda veriler sayısal olduğu için başlık kısmınız hatalı veri olarak görünüp boşaltılıyor.
oysa veri olmayan satırlarda sadece 2 veri olduğundan excel veri türünü belirleyemediğinden metin gibi düşünüp 2sini de alıyor
bağlantı/connection kodunuza IMEX=1 eklemeyi dener misiniz
;extended properties=""Excel 12.0;hdr=No;IMEX=1"""
bu durumda verilerinizin hepsi metin formatında olur işlem yaparken sayısala çevirmeniz gerekebilira.gif

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
halily hocam belirttiğiniz gibi uygulama yaptım ve sorun çözülmüş oldu. Minnettarım. Kalın sağlıcakla

rica ederim
iyi çalışmalar)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri