• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kamülatif Vergi Matrahı aktarımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı günler sayın hocalarım.
Bordro sütunundaki Gelir vergisi Matrahı ve İkramiye F sütunundaki Vergi Matrahını Matrah sayfasındaki matrah penceresindeki combobox ile seçilen döneme aktarmak istiyorum.
Bordro dönemi S8 İkramiye dönemi H7 de bulunmaktadır.

Merhaba,
Bordro sütunu dediğiniz alan hangi sayfada yer alıyor.Çalışmanızı siz bildiğiniz için yazdıklarınızdan anlayabiliyorsunuz.Talebinizi hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlatırsanız daha hızlı yardım alabilirsiniz.

Konu Sahibi
Merhaba,
Bordro sütunu dediğiniz alan hangi sayfada yer alıyor.Çalışmanızı siz bildiğiniz için yazdıklarınızdan anlayabiliyorsunuz.Talebinizi hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlatırsanız daha hızlı yardım alabilirsiniz.
Hocam merhaba Bordro sayfası diyeceğime bordru sütunu demişim kusura bakmayın.
-- Bordro ve İkramiye sayfalarındaki Gelir vergisi matrahını ilgili ayda işim bittikten sonra Userform üzerindeki Matrah penceresindeki combobox ile seçtiğim dönemi matrah sayfasındaki ilgili döneme aktarmak istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum sayın hocam.

Merhaba,
" Bordro ve İkramiye sayfalarındaki Gelir vergisi matrahını" tanımladığınız alanlar neresi ?

Konu Sahibi
Merhaba,
" Bordro ve İkramiye sayfalarındaki Gelir vergisi matrahını" tanımladığınız alanlar neresi ?
Hocam merhaba.
- Dosya içinde sarı işaret ile ilk personeli işaretledim. Hem ikramiye sayfasında hem de Bordro sayfasında.
İlk personel matrahı Bordro sayfasında O17 İkramiye sayfasında F17 den başlıyor.

Konu Sahibi
Sayın talip21
Kontrol eder misiniz?
Hocam hayırlı günler.
Hocam Örnek olarak Bordro sayfasında Temmuz-Ağustosu seçtiğimde İkramiye sayfasındaki Dönemde değişiyor Temmuz-Ağustos oluyor ve Maaş ve İkramiye beraber aktarılıyor.
Temmuz-Ağustos dönemini seçtiğimde sadece Temmuz Ağustos ayının matrahını Matrahtaki Temmuz Ağustosa aktarsın.
Aynı şekilde İkramiye sayfasında 1.İkramiye seçtiğimde aktardığımda Bordro sayfasının dönemi 1. İkramiye oluyor.

Konu Sahibi
:). Tekrar indirip kontrol eder misiniz?
Hocam hakkınızı helal edin şimdi iki aktarmayı da yapıyor. Hocam bu konu ile ilgili son bi düzenleme yapabilirsek inşallah tamamdır.
Hocam herhangi bi hataya mahal vermemek için örneğin Bordro dönemi Temmuz-Ağustos iken Matrah aktarmada Nisan-Mayısı seçtiğimde matrah aktarımı yapıyor. Bunu engellememiz mümkün mü acaba. Aynısı ikramiye içinde geçerli.

Konu Sahibi
Dosyayı tekrar indirip kontrol eder misiniz?
Hocam herhalde gerekli açıklamayı iyi yapamadım. Sizi de yoruyorum.
- Hocam Örneğin
Bordro dönemi (S8) Temmuz-Ağustosta iken Mart-Nisan seçtiğimde aktarma yapmasın
İkramiye dönemi (H7) iken 2. İkramiye iken 1. İkramiye aktarma yapmasın

Peki, Dönem değiştirilmeyecekse "Bilgi Girişi" formunun "Matrah" sekmesindeki ComboBox3 'ten neden :oops: dönem seçerek Matrah aktarıyoruz ?? :unsure:

Konu Sahibi
Peki, Dönem değiştirilmeyecekse "Bilgi Girişi" formunun "Matrah" sekmesindeki ComboBox3 'ten neden :oops: dönem seçerek Matrah aktarıyoruz ?? :unsure:
Hocam ben sizin kafanızı karıştırdım herhalde.
Hocam şu anki aktarma tam sorunun çözümü dönem seçildiğinde aktarma tam yapılıyor.
Benim kafama takılan bordro sayfasında Temmuz-Ağustosu aktardım ve bu ay ile ilgili işim bitti. yanlışlıkla temmuz-Ağustos yerine başka ayı tıklayınca o aya ait matrah aktarılıyor ve Bordro dönemi yanlış aktardığım dönem ile değişiyor.
Yine siz daha iyi bilirsiniz. Şu anki durumu ile de işimi görür sayın hocam.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri