• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İsimleri bulmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

gy121

Yeni Üye
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba. E sütunundaki no ve F sütünundaki Hesap türüne göre C sütunundan isimleri G sütununa nasıl getirebilirim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Kitaptaki verileri biraz değiştirdim. Bu en son dosyaya göre yapılabilir mi? Aynı daire numarasındaki kiracı ise en son veri baz alınacak.

E2 hücresine
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
F2 hücresine
HTML:
Kod:
G2 hücresine
HTML:
Kod:
Yazıp aşağı doğru kopyalayın

Kitaptaki verileri biraz değiştirdim. Bu en son dosyaya göre yapılabilir mi? Aynı daire numarasındaki kiracı ise en son veri baz alınacak.
Deneyiniz;
D sütununa HTML:
Kod:
H sütununa HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Deneyiniz;
D sütununa HTML:
Kod:
H sütununa HTML:
Kod:
Hocam mesela, daire 2, G sütunundaki ilgili hücreye de kat maliki yazınca kat malikinin adı gelecek, kiracı yazarsam o numaradaki en son giren kiracı adı yazacak.

Konu Sahibi
E sütununa, daire numarasını, F sütununa kat maliki veya kiracı olduğunu ben gireceğim. G sütununa o dairedeki kat maliki ise onun adını, kiracı yazarsam en son giren kiracının adını getirmek istiyorum kısaca.

Örnekteki KIRMIZI yazılı olan veri YANLIŞ.
aşağıdaki formülü denersiniz. formülü CTRL+ENTER+SHIFT ile girmeniz gerekebilir.

1732364637021.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri