• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ilgili alana veri yazma ve alt satıra kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

endless033

Gold Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
16 Nisan 2026
Konu Sahibi
1- arkadaşlar benim yapmak istediğim a4-m4 arası satıra girdiğim veriyi alta makro yardımıyla kaydettirmek kayıt ederken sıra numarasını kendisi yazmazı
2- yeni kayıtta yukarıda oluşturduğum butona a4-m4 arasını yeni kayıt için temizlemesi
3-diğer kususda ben c hücresi ile j hücresi arası yani adı,soyadı,ilçesi,mahallesi,caddesi,sokak,kapı no,daire no tam eşleştirme varsa alt satıra yazmaması
amaç 2 bir kuyu çekimine izin vermemek yani aynı kayıttan bir tane daha önce varsa ikinci kayıdı yapmayacak ve uyarı niteliğinde bize ekran da daha önce kuyu çekimi yapılmıştır diye uyarı penceresinde belirtmesini istiyorum yardımlarınız için şimdiden tşkler

Basitce yapıldı. Bir deneyiniz

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Kodu bu şekilde kullanır mısnız

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Kodu bu şekilde kullanır mısn
tşk ederim sadece adı soyada göre kriter ya
İLÇEMAHALLECADDESOKAKKAPI NODAİRE NO
bunlarıda kapasamasını istiyorum bunlardan birisini değiştirdim mi kayıt etmesini istiyorum sadece ad ve soyada göre uyarlamısısnız
elinize sağlık olmuş dediğim gibi sadece orayı yaparsak sıkıntı kalmaz

Konu Sahibi
ADISOY ADIİLÇEMAHALLECADDESOKAKKAPI NODAİRE NO

bu hücrelerin bir tanesi değişirse kayıt yapmasını değişmezse kayıt etmemesi ve aynı uyarıyı vermesini istiyorum

Konu Sahibi
Alternatif olabilir tam deneyemedim.

HTML:
Kod:
olmuş tşkler sadece mükerrer yerine daha önce su sıralı hücrede kaydı yapılmıştır diye uyarı verirse daha iyi olur mahsat öncekini çok veri olduğunda sırasını bilmek ve bakmak kolay olur tşkler ellerinize sağlık onuda yaparsak konu çözümlenmiş olacak

Ekteki çalışmayı inceleyiniz.
B4,N4,O4 satırlarındaki formülleri silmeyiniz.
Mükerrer kayıt varsa B4:M4 aralığının dolgu rengi değişir. Verileri tabloya ekleme makrosunu çalıştırınca uyarı verir ve ilgili kaydın kaçıncı sırada olduğunu belirtir. (O4 hücresinde de ilgili verinin kaçıncı sırada olduğu yazıyor.)

Rica ederim veri çok olursa yada yavaş çalışırsa hızlanma yaptırılabilinir.
Bu arada Sıra No girmenize gerek yok kod kendi hallediyor.
Yani girsenizde değişen bişey olmaz koda göre :)
Tabii girildiği farzettiğim için veri gir diye mesaj verdirdim ordaki A4:M4 yerine B4:M4 yazabilirsiniz.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Rica ederim.Range nin birinin önüne nokta konulması unutulmuş güncelledim.
İlgili sayfada kod çalışınca sorun olmaz başka sayfadayken sorun olurdu.

Konu Sahibi
refaz bey bir yeri değiştimemiz gerekiyor alltaki maddeye istinaden
3-diğer kususda ben c hücresi ile j hücresi arası yani adı,soyadı,ilçesi,mahallesi,caddesi,sokak,kapı no,daire no tam eşleştirme varsa alt satıra yazmaması
amaç 2 bir kuyu çekimine izin vermemek yani aynı kayıttan bir tane daha önce varsa ikinci kayıdı yapmayacak ve uyarı niteliğinde bize ekran da daha önce kuyu çekimi yapılmıştır diye uyarı penceresinde belirtmesini istiyorum yardımlarınız için şimdiden tşkler

sadece ad ve soyadı kaldıracağız yani E İLE J sutunu arasıdaki verileri baz alacak ad soyadı değerlendirmeye almasın neyse onu yazsın

Sizdende abey.
Fazla veri varsa alttaki alttaki kodu kullanabilirsiniz.
Önceki sıra no veriyordu bu isesatır no veriyor eğer mükerrer ise.

HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri