• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İçinde Ara

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

JOSSEF

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba.
Öncelikle sayenizde git gide adım adım daha güzel bir userforms oluşuyor. Şimdi bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var. Malum daha önce büyük harf küçük harf ayrımını çözdük. Sorunum şimdi şu.
Aşağıda ki kod benim arama Textbok'umda ki kod.
' *************** TextBox1 DE ARAMA ***************
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Bu kod büyük ve küçük harfle arama yapabiliyor. İşimi görüyor fakat sahibinden sayfasında ki verileri yazıldığı gibi buluyor.
Şöyle örnek vereyim. Diyelim ford focus 2 debriyaj seti yazıyor SAHİBİNDEN sayfasında. biz arama yaparken direk focus yazarsak bunu bulmuyor. ve göstermiyor.
bize sadece sahibinden sayfasında başı focusla başlayan aramaları gösteriyor.

Kısacası benim ihtiyacım F yazdığımda sahibinden ne kadar f ile başlayan kelime varsa onun parça kodunu göstermesi. FO yazdığımda sonuçların azalması. Foc yazınca daha da azalması. sonuçta focus yazdığımda sahibinden sayfasında içinde ne kadar focus yazan kod varsa onu göstermesi.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Çözüm
ilginç bir şekilde döngü kullanınca sorun yok
I,İ,ı alıyor
HTML:
Kod:
ama aşağıdaki gibi kullanınca filtreyi geçmesine rağmen verileri listbox'a almıyor
HTML:
Kod:
Merhaba;
Başlığınızı İçinde Ara şeklinde değiştirirseniz daha uygun olur.
Üstteki kodları yok sayarak (userform elinizde olduğuna ve paylaşmadığınıza göre kendiniz uyarlarsınız.)

If InStr("aranacak kelime", Cells(1, "a")) >= 1 Then MsgBox ("var")
If InStr("aranacak kelime", Cells(1, "a")) = 0 Then MsgBox ("yok")

İyi çalışmalar.

If UCase(Replace(Replace(Left(Veri(parca), Len(TextBox1)), "ı", "I"), "i", "İ")) = UCase(Replace(Replace(TextBox1.Text, "ı", "I"), "i", "İ")) Then
Merhaba yanlış yazmadıysam like ile içerisinde olrak alttaki gibi araması gerek.
HTML:
CSS:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
If InStr("aranacak kelime", Cells(1, "a")) >= 1 Then MsgBox ("var")
If InStr("aranacak kelime", Cells(1, "a")) = 0 Then MsgBox ("yok")
ilginize teşekkür ederim. Bu kodları yukarıda textbox'da nereye yerleştirmem gerek. daha doğrusu hangi satıtı değiştirmem gerek.

çalışmanız olmadan öneriler havada kalıyor ama aşağıdaki kod denenebilir
TextBox1_Change olayının kodu
verilerin C2'den itibaren C sütununda olduğu varsayılmıştır
ufak tefek düzenlemeler yapılabilir, veri yoksa uyarı vermek yada
arama btince filtreyi kaldırmak gibi
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
@Refaz hocam doğrudan sayfayı filtreleyip alsa daha kolay olmaz mı?
filtreleme olayında sorun mu çıkıyor?

yada
HTML:
Kod:

Abey hiç kimsenin vede kendi kodumuda denemedim sadece mantıken olacağını tahmin ettim.Bdn şahsen fitreleme yaptırmıyorum eğer kod yazarsam istisnalar olabilir belki ama bilmiyorum

kodda I,İ,ı gibi harfler için replace, Ucase gibi fonksiyonlar kullanılmış ama excele yaptırınca bunları kullanmaya gerek kalmıyor galiba
yine de denemek gerek bir bakayım

ilginç bir şekilde döngü kullanınca sorun yok
I,İ,ı alıyor
HTML:
Kod:
ama aşağıdaki gibi kullanınca filtreyi geçmesine rağmen verileri listbox'a almıyor
HTML:
Kod:

Çözüm
kodda I,İ,ı gibi harfler için replace, Ucase gibi fonksiyonlar kullanılmış ama excele yaptırınca bunları kullanmaya gerek kalmıyor galiba
yine de denemek gerek bir bakayım
Chr kodları vardı abey hatırlıyorsanız aslında onlar daha garanti gibi bu harfler için.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri