• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre Dolu İse Satır Aralığına Kenarlık Uygulama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sametguler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,308
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sametguler

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Değerli Büyüklerim;

Linkte bulunan dosyamda, AK11:AK40 arasında formül bulunmaktadır. Formül sonucunda DOLU yada BOŞ döndürmektedir.
Eğer hücrede DOLU yazıyorsa, dolu olan satırın D:AJ arası Satırın Altına kalın çizgi çizecek.

Yardımcı olabilir misiniz?

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Değerli Büyüklerim;

Linkte bulunan dosyamda, AK11:AK40 arasında formül bulunmaktadır. Formül sonucunda DOLU yada BOŞ döndürmektedir.
Eğer hücrede DOLU yazıyorsa, dolu olan satırın D:AJ arası Satırın Altına kalın çizgi çizecek.

Yardımcı olabilir misiniz?

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
AK sütununu dikkate almayalım. Zaten amacına uygun olmadı. Amacım;
D11 : D40 arasında dolu olan en son satıra göre (Yani Boşluğa kadar); D:AJ arası Satırın Altını ve Üstünü kalın çizgi ile kenarlık çizmek. (D sütunundaki veriler arasında asla boşluk olmuyor.)
E11 : E40 arasında da boşluk olmuyor. Ancak E sütununda aynı olan saat verileri daha önceden birleştirildiği için, amacım birleştirilmiş hücrelere ait satırların, sadece en üstü ve altını kalın çizmek. Birleştirilmemiş hücrelere ise direkt alt üst Kalın kenarlık uygulamak.
Dolayısıyla E11 : E40 arasındaki verilere göre kenarlık çizilmiş oluyor aslında.

sametguler,​

Aşağıdaki kodlar işinizi görüyor.

1 nolu iletinize göre kodlar (Veri yazdıkça altını otomatik çizer.):
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

1 nolu iletinize göre kodlar (Makroyu elle çalıştırınca altını çizer.):
HTML:
Kod:

2 nolu iletinize göre kodlar (Altını ve üstünü veri yazdıkça otomatik çizer.):
HTML:
Kod:

2 nolu iletinize göre kodlar (Altını ve üstünü makroyu elle çalıştırınca çizer.):
HTML:
Kod:

Otomatik çizer diye gösterdiğim kodları Sayfa1'in kod bölümüne yazınız.
İşlemi elle yapmak isterseniz "makroyu elle çalıştırınca çizer" diye yazdığım kodları Modüle1'ek kopyalayın ve bir butona bağlayarak çalıştırın.

Konu Sahibi
Erol Hocam linkteki resimdeki gibi olması gerekiyor. Tekrar bakabilir misiniz?
Biçimlendirilmiş hücrelerin arasındaki satırlara kalın çizemeyecek.

1. Hangi iletinize göre işlem yapmak istiyorsunuz? 1. ileti mi, ikinci ileti mi?
2. AK sütunundaki formülün amacı nedir, oraya göre bir düzenleme yapılabilir.

Bilgileri yazar mısınız?

Konu Sahibi
AK sütununu dikkate almayalım. Zaten amacına uygun olmadı. AK sütununu sildik. Amacım;
D11 : D40 arasında dolu olan en son satıra göre (Yani Boşluğa kadar); D:AJ arası Satırın Altını ve Üstünü kalın çizgi ile kenarlık çizmek.
(D sütunundaki veriler arasında asla boşluk olmuyor.)
E11 : E40 arasında da boşluk olmuyor. Ancak E sütununda aynı olan saat verileri daha önceden birleştirildiği için, amacım birleştirilmiş hücrelere ait satırların, sadece en üstü ve altını kalın çizmek. Birleştirilmemiş hücrelere ise direkt alt üst Kalın kenarlık uygulamak.
Dolayısıyla E11 : E40 arasındaki verilere göre kenarlık çizilmiş oluyor aslında.
Görüntü ekteki resim gibi olmalı.

Aşağıdaki kodu Sayfa1'in kod bölümüne yapıştırın.
Ardından sayfada herhangi bir yerde değişim yaparak çizgileri kontrol ediniz.

HTML:
Kod:

Çözüm
Allah razı olsun. Süpersin hocam. 1 aydır çözüm bekliyordum aslında. Sağol varol...
Rica ederim.
Siz açıklama yazarken bir şey belirtmemişsiniz ama kodda şöyle bir sorun oluşabilir:
Eğer E sütununa bir şey yazıp sonra silerseniz çizilen çizgi eski hâline dönmüyor.
Bunu dosyanızda eğer silme yapıyorsanız dikkate alın.

Konu Sahibi
Yok hocam silme işlemi olmuyor.
Şöyle yapıyorum;
Tabloyu Excele aktarıyorum. Saat verileri aynı olan saatleri farklı bir kod bloğu ile birleştiriyorum.
Sonra sizin kodları Modüle ekleyip, C# da çağırıyorum. Ve kenarlık yaptırıp yazdııryorum ve kaydetmeden çıkıyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri