• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü hücre değiştiğinde çalışan makro problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

askan

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
2,530
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
B2 Kod hücresi değiştiğinde çalışan bir kod mevcut. Makro sona ererken B2 kod yazan hücrenin boşaltılmasını istiyorum. Ancak benim uygulamalarımda kod 2. kez çalışmadı hata verdi. (Range("B2")=" " veya clearcontens ile sildim). Hatalarımı üzerine belirtirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekür ediyorum.

B2 hücresi değiştiğinde çalışan bir kod var. B2 hücresini silerseniz yada boşaltırsanız hücre değiştiği için tekrar çalışmaz mı?. Tabii olarak tekrar çalışır. B4 hücresindeki değerler B2 hücresine bağlı olarak düşey ara yapıyor. Orada değer olmayınca YOK hatası verecektir. Dahası aramanın ve b2'i silmenin hiç bir maksadı kalmayacaktır. Bu değerlendirmeler ışığında konuyu tekrar ele almanızda fayda görüyorum

Konu Sahibi
B2 hücresi değiştiğinde çalışan bir kod var. B2 hücresini silerseniz yada boşaltırsanız hücre değiştiği için tekrar çalışmaz mı?. Tabii olarak tekrar çalışır. B4 hücresindeki değerler B2 hücresine bağlı olarak düşey ara yapıyor. Orada değer olmayınca YOK hatası verecektir. Dahası aramanın ve b2'i silmenin hiç bir maksadı kalmayacaktır. Bu değerlendirmeler ışığında konuyu tekrar ele almanızda fayda görüyorum
Yani tetiklemeye devam edeceği için silme işlemi yapılamaz anlıyorum döngüsel bir olay başlatıyorum galiba. Kıymetli bilgileriniz için teşekkürler.

Alttaki gibi deneyin.
HTML:
PHP:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ediyorum. Vermiş olduğunuz iki bilgide işime yaradı. Ellerinize sağlık !

Geri