teyadih
Gold Üye
- Aldığı beğeni
- 135
- Excel V
- Office 2016 EN
- Gold Bitiş
- 8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar.
Ekli SGK KONTROL VE TEKNİSYEN HESAPLAMA çalışma kitabında kayıt edildiğinde sayfa koruması yapan makro ile
Hesaplama sayfasında D3 deki rakam değiştiğinde D12
13 ile F12:F13 arasını temizleyen
Hesaplama (Teknisyen) sayfasında ise C2 deki rakam değiştiğinde B12:E50 ve G12:H50 ile R12:R12 arasını temizleyen Makroları kullanıyorum.
Sayfa koruması yokken temizleme makroları çalışıyor. Ama sayfa koruması varken Degup hatası veriyor.
Ancak ekli kitap1 çalışma kitabında aynı makro ile sayfa koruması varken hata vermiyor. Farkı nedir çözemedim.
Sayfa koruması kullanmadığımda formüllerin silinme ihtimali var.
Giriş yapmadan önce sayfa korumasını kaldırıp tekrar sayfa koruması yaptığımda ise çok zaman kaybı oluşuyor.
Size zahmet söz konusu temizleme makrolarını sayfa koruması varken de temizleyecek şekilde güncelleyebilir misiniz?
Sayfa koruması 7895123 Umarım anlatabilmişimdir? Teşekkür ederim.
Ekli SGK KONTROL VE TEKNİSYEN HESAPLAMA çalışma kitabında kayıt edildiğinde sayfa koruması yapan makro ile
Hesaplama sayfasında D3 deki rakam değiştiğinde D12

Hesaplama (Teknisyen) sayfasında ise C2 deki rakam değiştiğinde B12:E50 ve G12:H50 ile R12:R12 arasını temizleyen Makroları kullanıyorum.
Sayfa koruması yokken temizleme makroları çalışıyor. Ama sayfa koruması varken Degup hatası veriyor.
Ancak ekli kitap1 çalışma kitabında aynı makro ile sayfa koruması varken hata vermiyor. Farkı nedir çözemedim.
Sayfa koruması kullanmadığımda formüllerin silinme ihtimali var.
Giriş yapmadan önce sayfa korumasını kaldırıp tekrar sayfa koruması yaptığımda ise çok zaman kaybı oluşuyor.
Size zahmet söz konusu temizleme makrolarını sayfa koruması varken de temizleyecek şekilde güncelleyebilir misiniz?
Sayfa koruması 7895123 Umarım anlatabilmişimdir? Teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.