• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre değerine göre toplam aldırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese merhabalar, ekteki dosyada çalışma süreleri arasındaki dinlenme sürelerini hesaplamaya çalışıyorum. 1 yazan yerler çalıştı anlamına geliyor, eğer çalışıyorsa son çalışma değerinden bir sonraki çalışma süresini çıkararak (tabloda süresini gösterdim) toplam dinlenme süresini nasıl hesaplayabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
merhabalar
kontrol edermisiniz
8-22 arası calısmamıs bu yüzden 22-18'den 4 saat 240 dk ekleniyor
bu sefer aşağıda belirttiğin 10 dk mükerrer olmuyor mu
Hocam o5 için 0+240+40+10+240+0 böyle hesaplama yapması gerekiyordu, ekte dosyayı acıkladım.

eğer hata varsa vermiş olduğunuz 7 örnek için yanlarına olması gereken doğru rakamı yazabilirmisiniz
bir örnekle ve açıklayıcı şekilde, (işlem yaparken hücre adlarını da vererek) sayısal bir kaç örnek vererek anlatırsanız çözülebilir.

O5 hücresine yazıp hücre formatınıda GENEL olarak aşağı sürükleyerek deneyiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Not: Dizi formülüdür. Eski versiyonlarda Ctrl + Shift + Enter gerektirir.

Konu Sahibi
O5 hücresine yazıp hücre formatınıda GENEL olarak aşağı sürükleyerek deneyiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Not: Dizi formülüdür. Eski versiyonlarda Ctrl + Shift + Enter gerektirir.
Hocam çok teşekkür ederim, sadece 0 olan alanlar yanı değer olmayan iki çalışma arasıda aslında çalışmadığı için dinlenme süresine eklenmeli ekte örnek gösterdim, bunu da ekleyebilir miyiz? Teşekkür ederim.

merhabalar
örnekte K6-L6-M6 hücreleri de boş 3 bu sefer 12 saat(720 dk) mı ilave edilecek

Konu Sahibi
L5 hücresinde 1 olduğu için +150 de olması gerekmiyormu
Hocam 16.20 ile 18 arası calısmıs, 18-22 arası calısmamıs bu yüzden 22-18'den 4 saat 240 dk ekleniyor ayrı ayrı baktığımızda da 18 bitiyor 18.10 başlaması lazımdı 0 baslamamıs 19.30'a kadar dinlenme süresi 1,5 saat + 19.30'dan 22'ye kadar daha calısmamıs o da 2,5 saat toplam 4 saat 240 dk yapıyor.

merhabalar
kontrol edermisiniz
8-22 arası calısmamıs bu yüzden 22-18'den 4 saat 240 dk ekleniyor
bu sefer aşağıda belirttiğin 10 dk mükerrer olmuyor mu
Hocam o5 için 0+240+40+10+240+0 böyle hesaplama yapması gerekiyordu, ekte dosyayı acıkladım.

eğer hata varsa vermiş olduğunuz 7 örnek için yanlarına olması gereken doğru rakamı yazabilirmisiniz

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam harikasınıız, oldu çok teşekkür ederim. Ben anlatamadım siz yaptınız.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri