• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hatalı Tarih Girişi Hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erdogan34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,090
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Erdogan34

Yeni Üye
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Bir çalışmamda iki tarih arası veriyi çekmekteyim. Bu çalışmaya şu koşulu eklemek istiyorum. Başlangıç tarihi, bitiş tarihinden büyükse ya da iki tarih bölümünden herhangi birisi boşken çalıştırılırsa sorgu Msgbox ile uyarı versin ve kod çalışmasın.

1669502046861.png

Saygılarımla.

if cdbl(başlangıçtarihi)>cdbl(bitiştarihi) then msgbox "Başangıç tarihi bitişten büyük olamaz"
if başlangıçtarihi="" or bitiştarihi="" then msgbox tarih alanları boş olamaz"

Konu Sahibi
if cdbl(başlangıçtarihi)>cdbl(bitiştarihi) then msgbox "Başangıç tarihi bitişten büyük olamaz"
if başlangıçtarihi="" or bitiştarihi="" then msgbox tarih alanları boş olamaz"
Adnan hocam,
Tam olarak yerleştiremedim koda. Başlangıç tarihini AC2 hücresine Bitiş tarihini de AD2 hücresine yazmaktayım. Size zahmet olmazsa bu şekilde düzenleyebilir misiniz?
Saygılar.

Sevgili Adnan hocamın müsaadesiyle alternatif olarak
Sayın Erdogan34 örnek dosyanız ektedir.
Kolay gelsin..

Adnan hocam,
Tam olarak yerleştiremedim koda. Başlangıç tarihini AC2 hücresine Bitiş tarihini de AD2 hücresine yazmaktayım. Size zahmet olmazsa bu şekilde düzenleyebilir misiniz?
Saygılar.
Sayın Erdogan34 bu tür sorunlarla karşılaşmamak için örnek dosya yüklemenin çok faydalı olacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar dilerim.

Konu Sahibi
Sayın Erdogan34 bu tür sorunlarla karşılaşmamak için örnek dosya yüklemenin çok faydalı olacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar dilerim.
İbrahim Hocam,

Daha önce bana hazırlamış olduğunuz bir tablodan örnek vereyim. Bu tabloda bitiş tarihi başlangıç tarihinden küçük ise veya başlangıç ya da bitiş tarihlerinden herhangi biri boş ise listele butonuna bastığımda msgbox ile hata vermesini rica ediyorum.

Saygılarımla.

Sayın Erdogan34 örnek dosyanız ektedir. Butonu kaldırdım tarihleri girdikten sonra hesaplamaları yapıyor.
İyi çalışmalar diliyorum.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri