• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü hatada Devam etmemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

blue79

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Böyle bir kodum var dosyayıda paylaşıyorum,
Sorunum şu bu kodda guncelleme olmaz ise ESC tusuna bas dıyorum hatadan kurtulmasını istiyorum bu makroyu her saat calıstırdıgım için bı kere internet olmaz veyada karsı taraf cevap vermezse takılıyor devam etmıyor bu hatada devam etmesını ıstıyorum
Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler arkadaşlar

Merhabalar
HTML:
Kod:
Böyle bir kodum var dosyayıda paylaşıyorum,
Sorunum şu bu kodda guncelleme olmaz ise ESC tusuna bas dıyorum hatadan kurtulmasını istiyorum bu makroyu her saat calıstırdıgım için bı kere internet olmaz veyada karsı taraf cevap vermezse takılıyor devam etmıyor bu hatada devam etmesını ıstıyorum
Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler arkadaşlar
Deneyiniz;
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Verdiğin cevap için tesekkurler, maalesef calısmadı
Yine ESC veyada ENTER tuslarını aktif etmıyor. normal tek olarak

HTML:
Kod:

bunu bı modulde calıstırdıgım zmn sıkıntısız calısıyor ama burda calısmıyor veyada buradakı hatayı tamamen es gecırtmesını nasıl saglarız?

dener misiniz ?
hata olursa işlem yapmaz

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Maallesef calısmıyor yıne hata verıyor orda duruyor o hata ekranını gecmesı gerekıyor

Tablonun, Bağlantı Özellikleri iletişim kutusunda sadece Tümünü Yenile öğesinde bu bağlantıyı yenile'nin dışında işaretli onay kutusu kalmasın.
BuÇalışmaKitabı ve Modulle 1 kod modülündeki kodlarındaki zamanı kendinize göre ayarlayın. Ben kolay test edebilmek için 1 dakikaya ayarladım.
Ben sadece internetin kesilmesi durumunu test edebildim.
Ekteki dosyayı deneyin.

Konu Sahibi
Cevap için tskler maalesef olmadı
Sub guncelle()
On Error Resume Next
ActiveWorkbook.RefreshAll
Application.OnTime Now + TimeValue("00:01:00"), "guncelle"
End Sub

burada zaten döngüye geciyor bellı bır sure sonrası ust uste guncelleme atınca kılıtlenıyor
Bu hata Datasource.error hatası normal vba hatası olmadıgından tam olarak işlemiyor anladıgım kadarıyla

Konu Sahibi
Cevap için tskler maalesef olmadı
HTML:
Kod:

burada zaten döngüye geciyor bellı bır sure sonrası ust uste guncelleme atınca kılıtlenıyor
Bu hata Datasource.error hatası normal vba hatası olmadıgından tam olarak işlemiyor anladıgım kadarıyla

Kod ,
ActiveWorkbook.RefreshAll
satırını çalıştırdığında verilerin güncellenmesini bekliyor.
güncelleme tamamlanmadığından bir alt satıra geçmiyor.
VBA hataya düşmüyor,normal çalışıyor yani.

Sn blue79 nasıl olmuyor anlamadım.
Dosyayı açtıktan her 1 dakikada bir verileri yeniledi. Sonra interneti kapattım, 5 dakika sonra interneti açtım, verileri 1 dakikada bir yenilemeye devam etti.

Söyle bişey işe yarar mı acaba.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Söyle bişey işe yarar mı acaba.
HTML:
Kod:
Maalesef calısmadı buda ınternetı kapatıp denıyorum mecburen direkt bu hatayı verıyor esc ede basmıyor
evet hata vermesı normalde bunu ekrandan kapatmanın baska yolu yokmu acaba?

hata çıktıktan 30 sn içinde pencere kapanmıyor mu?

#7 mesajdaki dosyada manuel olarak YENİLE yapmadıkça Hata uyarısı çıkmaz.
Dosyayı açtıktan sonra test etmek için interneti kapatın, 5 dakika bekleyin. Bu sırada hata uyarısı vermeyecek ama verileri de yenilemeyecektir.
Tekrar interneti açın. Tekrar veriler yenilenmeye devam edecektir.

Konu Sahibi
#7 mesajdaki dosyada manuel olarak YENİLE yapmadıkça Hata uyarısı çıkmaz.
Dosyayı açtıktan sonra test etmek için interneti kapatın, 5 dakika bekleyin. Bu sırada hata uyarısı vermeyecek ama verileri de yenilemeyecektir.
Tekrar interneti açın. Tekrar veriler yenilenmeye devam edecektir.
Şimdi tekrardan denedim yine hata ekranı geliyor, sizden rica sizde çalışan dosyayı yüklermisiniz zahmet olmazsa bende birsey mi eksik veyada sürüm sorunu mu var tam bilmiyorum ben office 2021 plus kullanıyorum

Şimdi tekrardan denedim yine hata ekranı geliyor, sizden rica sizde çalışan dosyayı yüklermisiniz zahmet olmazsa bende birsey mi eksik veyada sürüm sorunu mu var tam bilmiyorum ben office 2021 plus kullanıyorum
Bağlantıyı kapattıktan sonra manuel olarak yenilemeyin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri