• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncel döviz kurlarını excele aktarıp dolar kuruna çevirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metin315
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 999
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metin315

Gold Üye
Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.

güncel döviz kurlarını excele aktarıp bu burları başka bir sayfaya aktarıp güncel dolar kuruna cevirip hücreye yazıcak.

güncel kurları e devletten excele çekebiliyorum ancak döviz kurlarını dolar kuruna güncelletemiyorum

örneği; sayfa1 a1 ha hücresinde dolar kuru yazılı bunu sayfa2 a1 hücresine aktartabiliyorum ama
sayfa1 a2 hücresinde avusturya dolar kuru yazılı bunu sayfa2 a2 hücresine 1 avusturalya doları kaç abd doları ise güncelletip yazdırmasını istiyorum ve bunları günlük olarak güncelleyek şekilde olmasını istiyorum.

bunu nasıl yapabilirim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

burada e devletten güncel döviz kurlarını excele artartabiliyorum

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

burada sayfa 2 ye güncel kurları aktartıyorum ancak benim istediğim kurları sayfa 2 ye dolar kuruna göre yazması mesela 1 euro kaç dolar ise euro g. kur kısmına dolar olarak yazıcak, 1 aud kaç dolar ise aud g. kur kısmına dolar olarak yazıcak. ve bunları günlük olarak veya dosyayı açtığımda güncelleticek.

ayrıca kurlar 20.884 şeklinde noktadan sonra 3 rakam şeklinde çıkıyor ben noktadan sonra 2 rakam çıkmasını istiyorum 20.88 şeklinde

Çözüm
Dediğim gibi bu PowerQuery ile yapılan bir tablo. Eğer klasik "webden veri al" ile yapılırsa sizdeki gibi bir sonuç elde edilir. Power query dışında başka bir çözüm size vba bilen arkadaşlar tarafından iletilecektir.

Ayrıca aşağıdaki formülü kullanarak google sheetsden de veriyi alabilirsiniz

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

HTML:
Kod:
TCMB nin günlük kurları / çapraz kurları versini kullanabilirsiniz. Anlık değil GÖSTERGE kur verisidir.

Bu linkten alınan ve PowerQuery ile düzenlenmiş veri aşağıdaki gibi :

Belki işinize yarar.

1685919216906.png

Konu Sahibi
Bu linkten alınan ve PowerQuery ile düzenlenmiş veri aşağıdaki gibi :

Belki işinize yarar.

Ekli dosyayı görüntüle 17650
Teşekkürler hocam. ancak excel e aktardığımda bende bu şekilde çıkıyor

para birimlerinin kurlarına ceviremiyorum

Dediğim gibi bu PowerQuery ile yapılan bir tablo. Eğer klasik "webden veri al" ile yapılırsa sizdeki gibi bir sonuç elde edilir. Power query dışında başka bir çözüm size vba bilen arkadaşlar tarafından iletilecektir.

Ayrıca aşağıdaki formülü kullanarak google sheetsden de veriyi alabilirsiniz

HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri