• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Gün değerini formülden gelen değeri dakika ve saniye ye çevirme hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

blackberry

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar exelde bir formulden elde edilen gün değerini dakika:saniye cinsinden yazamıyorum 59. dakikandan sonra. exell otamatik 60. dakikaya gelince 00:00 olarak göstermekte. ekte ekran fotoğrafına bakınca nasıl bir çözüm bulabiliriz acaba? (formül =$C$35/86400) yardımlarınızı bekliyorum.exell-1 .pngexell-2.png

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Eklediğin resimde görünmüyor ama, anlaşılan $C$35 hücresinde 1800 rakamı varmış. Aşağıdaki formülü deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Arkadaşlar exelde bir formulden elde edilen gün değerini dakika:saniye cinsinden yazamıyorum 59. dakikandan sonra. exell otamatik 60. dakikaya gelince 00:00 olarak göstermekte. ekte ekran fotoğrafına bakınca nasıl bir çözüm bulabiliriz acaba? (formül =$C$35/86400) yardımlarınızı bekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 35293Ekli dosyayı görüntüle 35294
Merhaba blackberry öncelikle forum sitemize hoş geldiniz.

Bu tür durumlarda örnek dosyanızı paylaşırsanız daha verimli sonuçlar alabilir siniz.

Alternatif
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Konu Sahibi
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Eklediğin resimde görünmüyor ama, anlaşılan $C$35 hücresinde 1800 rakamı varmış. Aşağıdaki formülü deneyiniz.
HTML:
Kod:
metne çevirincede bu sefer önceki formül kombinelerini çalıştırmıyor sanırsam. bu dakika:saniye çevirimi öncesinde bir takım başka formüllere sayısal datalara bağlı. ekte resimde ok ile işretledim metne çevirince 60:00 gözüküyor ama exell bunu toplamıyor sayısal veri olarak algılamıyorexelllllllll.png

Bu kadar çok mesaj olma nedeni dosya OLMAMASI. resim üzerinden tahminle formül yazılıyor sonuç olarak. Bilginiz olsun.

Konu Sahibi
Alternatif
HTML:
Kod:
verdiğiniz formülü yazdım çalıştı. lakin toplam süreyi toplarken bu formülden gelen 60:00 dakika:saniyeyi toplamıyor exel. burada ne yapmalıyım. ekran görüntüsü ekliyorum. =$G$23hücresine sizin verdiğiniz formül yerleştirildi. 2. ekran görüntüsünde toplama formülü var. AA5 İLE AA25sss.png Arasındaki dakikalarında toplama yapmıyor?112.png

Konu Sahibi
Konu Sahibi
G23' e aşağıdaki formülü girin.
HTML:
Kod:

Hücre biçimini de [d]:nn yapın.
1764739613880.png

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri