• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formülleri koda uygulama.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı günler sayın hocalarım.
Ekli dosyamda Puantaj sayfasında bulunan AN11 AT11 aralığındaki formülleri kod ile hesaplatma imkanız var mı acaba yardımlarınızı bekliyorum.

Burada ulaşmak istediğimiz sonucun verimli olup olmayacağı konusunda emin değilim. Çünkü aşağıda görülen formüller yerine hesaplamaya yaptığım her prosedür çok fazla bağımlılık içeriyor. Bu programın formül esasına göre kurulmasından kaynaklanıyor. Aşağıya eklediğim kod: Sayfanın 'Active' eylemi ile sırayla çağrılan bazı prosedürler içeriyor. Bu prosedürlerin hepsi aynı yapıda.

Eğer hesaplanacak hücrelerin satır numaralarının değiştirirseniz ilgili hesaplamayı o aralıkta yapacaktır. Şu anda 11 ve 13 arasını yapıyoruz.

Yıpranma 15 ve 20 kolonlarındaki formül (aşağıdaki) doğru uygulayamamış olabilirim, o yüzden sonucu kontrol etmelisiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Kod içerisine yazdığım açıklamalardan mantığını anlayabilirseniz istediğiniz değişiklikleri yaparsınız.

Bir de şu kod hata veriyor kontrol etmelisiniz. O yüzden pasif hale getirdim. Kontrol edersiniz:

HTML:
Kod:

Sonuç: Eğer ben bu sistemi tasarlasaydım, verileri bir yerde (tablolarda) tutar, hesaplama ve raporları oradan alırdım. Bu şekilde çok fazla karmaşa ve bağımlılık var. Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Burada ulaşmak istediğimiz sonucun verimli olup olmayacağı konusunda emin değilim. Çünkü aşağıda görülen formüller yerine hesaplamaya yaptığım her prosedür çok fazla bağımlılık içeriyor. Bu programın formül esasına göre kurulmasından kaynaklanıyor. Aşağıya eklediğim kod: Sayfanın 'Active' eylemi ile sırayla çağrılan bazı prosedürler içeriyor. Bu prosedürlerin hepsi aynı yapıda.

Eğer hesaplanacak hücrelerin satır numaralarının değiştirirseniz ilgili hesaplamayı o aralıkta yapacaktır. Şu anda 11 ve 13 arasını yapıyoruz.

Yıpranma 15 ve 20 kolonlarındaki formül (aşağıdaki) doğru uygulayamamış olabilirim, o yüzden sonucu kontrol etmelisiniz.

HTML:
Kod:

Kod içerisine yazdığım açıklamalardan mantığını anlayabilirseniz istediğiniz değişiklikleri yaparsınız.

Bir de şu kod hata veriyor kontrol etmelisiniz. O yüzden pasif hale getirdim. Kontrol edersiniz:

HTML:
Kod:

Sonuç: Eğer ben bu sistemi tasarlasaydım, verileri bir yerde (tablolarda) tutar, hesaplama ve raporları oradan alırdım. Bu şekilde çok fazla karmaşa ve bağımlılık var. Kolay gelsin.
Hocam hayırlı akşamlar. Hocam userform açma hata veriyor.

Bu hata aşağıda görüntüsünü eklediğim bölümdeki "lvmReport" isimli kütüphanenin bizim makinelerde olmamasından kaynaklanıyor. Yani bu çalışmanın esas olarak çalıştığı bir bilgisayar olabilir. Orada denemek gerekiyor.

Hata.png

Konu Sahibi
Bu hata aşağıda görüntüsünü eklediğim bölümdeki "lvmReport" isimli kütüphanenin bizim makinelerde olmamasından kaynaklanıyor. Yani bu çalışmanın esas olarak çalıştığı bir bilgisayar olabilir. Orada denemek gerekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 19835
Hocam sizin kod çalışmasının önceki dosyalarında bu çalışıyor. Eklediğim dosyada da çalışıyor. Sizin çalışma yapıp uyguladığınız kodlar ile ilgili olmasın acaba.

Bu kodlarda "Puantaj" sayfasında AN:AT kolonları 11:13 satırlarında girili formüllerin yaptığı işi VBA'da yapan kodlar. Ancak daha önce de söylediğim gibi dosyanın yapısından dolayı bu şekilde eklemeler yapmak çok fayda sağlamaz diye düşünüyorum.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Bu kodlarda "Puantaj" sayfasında AN:AT kolonları 11:13 satırlarında girili formüllerin yaptığı işi VBA'da yapan kodlar. Ancak daha önce de söylediğim gibi dosyanın yapısından dolayı bu şekilde eklemeler yapmak çok fayda sağlamaz diye düşünüyorum.

HTML:
Kod:
Hocam bu dosya ile ilgili çalışmam da ban çok yardımcı olan excelcan hocamın tavsiyesi ile bu işe giriştim.
excelcan hocamın tavsiyesi bu şekilde idi
"Puantaj sayfasında sütun AN:AS arası
formüllerden kurtulmaya bakın.
Bu konuyu kapatın. Ayrı bir başlık altında
formüllerden kurtulma sorusu sorun.
Yarısı formüllü yarısı makrolu dosya olmaz.
Kolay gelsin."

Hocam bu dosya ile ilgili çalışmam da ban çok yardımcı olan excelcan hocamın tavsiyesi ile bu işe giriştim.
excelcan hocamın tavsiyesi bu şekilde idi
"Puantaj sayfasında sütun AN:AS arası
formüllerden kurtulmaya bakın.
Bu konuyu kapatın. Ayrı bir başlık altında
formüllerden kurtulma sorusu sorun.
Yarısı formüllü yarısı makrolu dosya olmaz.
Kolay gelsin."
Bu kodları yedek aldığınız bir dosyada deneyebilirsiniz. Eğer formülle aynı sonucu vermeyen varsa bana yazarsınız düzenlenir.

Sayın talip21
Ekteki dosyayı kontrol eder misiniz? Gerekli açıklama "BİLGİ" formundadır. Kolay gelsin

Konu Sahibi
Sayın talip21
Ekteki dosyayı kontrol eder misiniz? Gerekli açıklama "BİLGİ" formundadır. Kolay gelsin
Sayın hocam hayırlı akşamlar.
Hocam şu an için kodlama çok güzel çalıştı. Yalnız 2 değişiklik daha yapabilirsek hesaplama tam olacak inşallah.
1- AV (Bayram) yazılan günde pazar günü gibi hesaplama yapsın.
2-Cumartesi ve saati BF ve BG ye yazmadan direk olarak toplayarak AT11 e yazılması ve AO unun BF den aldığı formülünde aynen çalışması . mümkün müdür acaba hocam

Konu Sahibi
Mesaj#12 'deki dosyayı tekrar indirip kontrol eder misiniz?
Hocam hayırlı sabahlar.
Dosyada şu sorunlar ile karşılaştım.
-Bayram puantaja aktarıldığında yemekli gün artmadı.
-Cumartesi ve saat toplanarak AT (Saat) yazılmadı.
-Yeni personel mesai kaydı yaptığımda daha önce mesaisini kaydettiğim personelin bayram haricinde saat ve pazar bilgisi silinmektedir.

Konu Sahibi
Hayırlı Günler.
Kontrol eder misiniz?
Hocam hayırlı günler.
Hocam bugün belirttiğim konular az önce eklediğiniz dosya ile çözülmüştür.
Şu an iki sorunum gözüküyor inşallah yardımınızla onları da çözersek bu konuyu kapatabiliriz hocam.
-- Hocam aşağıdaki formül ile daha önce Cumartesiyi BF ye kayıt yaptığımız için bu kod BFden yemeğe gün eklemesi yapıyor du. Şimdi ise Cumartesi ve saat birleştirip AT (saat) e yazdırıldığından yemeğe ekleme yapmıyor. Bunu çözersek süper olur.
p.Cells(x, "AO") = Evaluate("=IF(C" & x & "="""","""",COUNTIF(H" & x & ":AL" & x & ",""X"")+MATCH(BF" & x & ",{0,5,16,24,32,40},1)-1+AU" & x & ")")
If p.Cells(x, "AV") <> Empty Then _
--- Resmi tatil ve Dini bayramlarda gün o aya denk geldiğinde RT yazıyordu şimdi yazmıyor. Kodlar dosyada mevcut ama şu an için çalışmıyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri