• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı sayfadan veri çekmede hata

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar değerli hocalarım. Ekteki dosyayı forumdan sn. Caylak ve sn. userx kodladı. Ancak orijinal verileri çektiğim zaman hata veriyor. Rica etsem düzeltebilir miyiz.

Merhaba

Hatayı da paylaşır mısınız?

Konu Sahibi
Merhabalar. Hocam kodu çalıştırınca
SaySube = CInt(Left(Sube.Range("I" & Kont), InStr(1, Sube.Range("I" & Kont).Text, ".", vbTextCompare)))
bu satırda hata veriyor işlem yapmıyor. Dosyadaki kodu çalıştırdığınızda hata devam ediyor.

Merhaba,
Dosyanız güncellendi,
inceleyin.

Konu Sahibi
b2 = CInt(Left(Sube.Range("I" & x), InStr(1, Sube.Range("I" & x).Text, ".", vbTextCompare)))
Hocam bu sefer orijinal dosyada bu hatayı verdi. Anlayamadım sebebini. Bir önceki veriler de orijinal şimdikiler de orijinal.

Hocam bu sefer orijinal dosyada bu hatayı verdi. Anlayamadım sebebini. Bir önceki veriler de orijinal şimdikiler de orijinal.
Örnek dosyada o hatayı gidermek için ilave kod eklemiştim, örnek dosya kodlarını aynen kullanın.

Konu Sahibi
Ben son dosyayı kullanmamış mıyım, çok özür sanırım dosyaları indiridikten sonra karıştırdım.

Ben son dosyayı kullanmamış mıyım, çok özür sanırım dosyaları indiridikten sonra karıştırdım.
If Sube.Range("H" & x) <> "" And Sube.Range("I" & x) <> "" Then
b2 = CInt(Left(Sube.Range("I" & x), InStr(1, Sube.Range("I" & x).Text, ".", vbTextCompare)))

Burada ( If Sube.Range("H" & x) ) eğer H sütunu boş değilse ve I sütununda da "." varsa b2'yi hesapla yoksa b2 ye sıfır değeri ver diyor

Örnek olarak yüklediğiniz dosyada "H" sütununda 1.Grup "I" sütununda 1.Tim yazıyor.
Grup yazmayan satırlarda ise "H" sütunu boş ve "I" sütununda veri var
Orjinal verilerinizde "H" sütununda Grup harici başka bir veri mi var?

O halde şu şekilde bir kontrol dener misiniz?

If Sube.Range("H" & x) <> "" And Sube.Range("I" & x) <> "" Then

kodunun ilgili satırını
If b1 <> 0 And Sube.Range("I" & x) <> "" Then

bu şekilde değiştirin.

Konu Sahibi
Evet hocam H sütununda farklı veriler var ve boş hücre olması mümkün değil. Muhakkak bir birimde yer alıyorlar.

Deneyin

Konu Sahibi
Maalesef hocam aynı satır yine sarıya boyadı.
H sütununun boş olma ihtimali yok. Hep dolu bu kodlar ile h sütununun grup dışındakileri sildiğim zaman kod çalışıyor.

Konu Sahibi
Hocam sorunun kaynağını buldum tamamen benden kaynaklı. H sütununda farklı grup var. "M 1. Grup" gibi burada hata verip sonuç döndürmüyor. Onu nasıl çözebilirim.

Hocam sorunun kaynağını buldum tamamen benden kaynaklı. H sütununda farklı grup var. "M 1. Grup" gibi burada hata verip sonuç döndürmüyor. Onu nasıl çözebilirim.
Dener misiniz?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri