• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Exelde virgülden sonraki rakam yuvarlandıktan sonra sıfır rakamını nasıl gösterebilirim ?

blackberry

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar formülden gelen bir değer var, mesala hız değeri. bu hız değerini formülle yuvarla diyorum ama exell yukarı veya aşağıya yuvarlayıp tam sayı haline getiriyor halbuki ben virgülden sonra yuvarlasada sıfır rakamnıda yazmasını istiyorum. örneğin 3,0 m/sn değerini yuvarlayıp 3 m/sn yapıyor exell. ben virgülden sonra her zaman sıfır rakamı denk gelse bile exelin virgülden sonra mutlaka bir haneyide (örneğin 3,0 m/sn cinsindeexell1.pngn) yazmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim ? dosyayıda ekliyorum.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki formülün dener misiniz:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Aşağıdaki formülün dener misiniz:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
teşekkür ederim verilen kodu yazdım çalıştı. zahmet olmaz ise bir sorum daha olacak. exelde bir hücredeki herhangi bir ifadeyi istenilen hizalamaya nasıl getirebiliriz. ekteki ekran görüntüsünde okla belirtilen iki satırdaki hücrede virgüller üst üste aynı hizada bulunmasını isitiyrum bunu nasexelll23.pngıl yapailirim ? dosyayıda ekliyorum. bu iki satır belli bir formülle uzantılı.

Ekli dosyalar

teşekkür ederim verilen kodu yazdım çalıştı. zahmet olmaz ise bir sorum daha olacak. exelde bir hücredeki herhangi bir ifadeyi istenilen hizalamaya nasıl getirebiliriz. ekteki ekran görüntüsünde okla belirtilen iki satırdaki hücrede virgüller üst üste aynı hizada bulunmasını isitiyrum bunu nasEkli dosyayı görüntüle 35353ıl yapailirim ? dosyayıda ekliyorum. bu iki satır belli bir formülle uzantılı.

Ben de bunu bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum. Resimdeki gibi hizalamak istediğiniz hücreleri "Uyacak şekilde daralt" işaretleyin. Sütunu daraltıp genişleterek virgüller alta gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

1764873688256.png

Sayın blackberry,
Makro ile mümkün.
İster misiniz ?

Konu Sahibi
Ben de bunu bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum. Resimdeki gibi hizalamak istediğiniz hücreleri "Uyacak şekilde daralt" işaretleyin. Sütunu daraltıp genişleterek virgüller alta gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 35355
ben bu exel sonucunu wordpade veya not defterine kopy paste yapıp çıktısını alacağım. yazı boyutunun aynı kalması ama hizalama istedğim şekilde olması gerekiyor. başka bır yolu varmıdır ki acaba

nasıl yani? formül yazarak mı hizalama yapacağız ?
Hayır. Neyi nasıl yapılmasını istiyorsak kod yazarak bilgisayara komut vereceğiz. Herşeyi senin yerine bilgisayar yapacak. Sen sadece hücreye değer gireceksin o kadar.

Ekteki dosyayı inceleyin

Ekli dosyalar

Geri