himmgarip
Excel Dostu
- Aldığı beğeni
- 882
- Excel V
- Office 2016 TR
Konu Sahibi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
Bunu kullanamıyorum @Suskun hocam. Yabancı bir forum sitesinde gördum uyguladım ama devamlı hata aldım.Varmış ,
Windows Pano'yu temizlemek için alt testClipboardClear'ı çalıştırın.
HTML:
@Suskun hocam,Nasıl kullandığınızı yada excel sürümüzün kaç bit olduğunu bilemediğim için bir şey diyemem. Excelin 64 bitse "Declare Function" böümlerini "Declare Ptrsafe Function" olarak değiştir( dinmi?).
Kopyalama / kesme ve yapıştırma işlemlerini tek satır bir ifade ile yapmayı deneyin bu tür işlemlerde pano kullanılmadığı için Application.CutCopyMode = False kodununa da gerek olmaz.
Kopyalama kesme yapıştırma kodlarını aşağıdaki gibi optimize edebilirsin (Kısaltabilirsin)
HTML: vb.
@Suskun hocam,Önceki kod da alanı kopyalayarak Panoyu kullanıyorsunuz çıkışta Application.CutCopyMode = False kullanarak Bir hücre seçin entere basın uyarısından kurtulmanız gerekiyordu.
sonraki kod da Kullanılan alanların değerleri doğrudan hedefe aktarılıyor. Pano kullanılmadığı için CutCopyMode = False koduna gerek kalmamış oluyor